FabricLive 50 - D-Bridge & Instra:mental

Partyscene Redactie | 17 februari 2010
music

Club Autonomic zaterdag in de Flexbar

Intro: De drum & bass-bron leek uitgeput. Kaders waren bepaald, hokjes ingedeeld en alles leek een herhaling van zetten. Bovenop het gebrek aan creativiteit en vernieuwing in de scene, kwam nog de doorbraak van dubstep. Voor de drum & bass-scene een teken dat er wat moest veranderen. Vele dj’s en producers stapten definitief over naar andere genres, sommigen zochten de parallellen op. Zo ook D-Bridge en Instra:mental, die met Club Autonomic een nieuw genre hebben ontwikkeld. Op Fabriclive 50 presenteren ze die nieuwe sound.

Genre: drum & bass, dubstep, triphop.

Met een maximum aantal beats per minuut van 170 kiezen D-Bridge en Instra:mental vooral voor diepgang. Verwacht geen hapklare brokken. Minimalistisch laveren ze tussen drum & bass en dubstep zonder een echte stempel van beide genres.Bijzonderheden: Zowel D-Bridge (in het verleden onderdeel van de formatie Bad Company) als Instra:mental bewandelde in het verleden het pad van de duistere drum & bass. Dat die zijde van drum & bass de afgelopen jaren clowneske vormen aannam, heeft de heren doen besluiten terug te gaan naar de basis. Het succes van dubstep heeft hun ogen doen openen. Dat het anders kan bewijzen ze met Club Autonomic. Langzaam hebben ze de afgelopen jaren hun genre geboetseerd. Met een podcast als experimentele uitlaatklep. Een naam is er nog niet voor hun nieuwe geluid, maar het houdt het midden tussen drum & bass, dubstep, breakbeat en triphop.

Met een maximum aantal beats per minuut van 170 kiezen D-Bridge en Instra:mental vooral voor diepgang. Verwacht geen hapklare brokken. Minimalistisch laveren ze tussen drum & bass en dubstep zonder echt een stempel van beide genres in hun geluid te drukken. Melancholisch, dubby en hypnotiserende lage bassen typeren deze muziek. 31 tracks lang word je meegezogen in een trip die Club Autonomic heet. Een ultieme presentatie van veel moois wat er gaat komen.

Hoogtepunt: D-Bridge en Instra:mental schudden de d&b scene wakker! Er is vernieuwing mogelijk!

Dieptepunt: Geen!

Twijfelgeval, aanrader of bagger:Aanrader voor een ieder met gevoel voor een gebroken beat!

Oordeel zelf:luisteren naar FabricLive 50

Luister ook eens naar: D-Bridge

Benieuwd naar de sound van Club Autonomic? Instra:mental en Consequence presenteren Fabriclive 50 op Ichione in de Flexbar a.s. zaterdag!

Check de podcast van Club Autonomic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws