Fabric 50 - Martyn (Fabric)

Partyscene Redactie | 6 januari 2010
music

Op dubstep kun je dansen!

Intro: Zo onnavolgbaar als de schijnbewegingen van zijn vader in de hoofdmacht van PSV - waar Gerrie Deijkers volgens de statistieken van Voetbal International 31 maal doel trof in 6 seizoenen, zo technisch begaafd is zoon Martijn, alias Martyn, achter de knoppen van zijn dj set-up.

Zo onnavolgbaar als de schijnbewegingen van zijn vader in de hoofdmacht van PSV - waar Gerrie Deijkers volgens de statistieken van Voetbal International 31 maal doel trof in 6 seizoenen, zo technisch begaafd is zoon Martijn, alias Martyn, achter de knoppen van zijn dj set-up.Genre: dubstep, breaks, hiphop, house, techno en een vleugje acid.

Bijzonderheden: 1978 is het jaar waarin Deijkers senior als clubtopscoorder het meest succesvol is voor PSV. Wat 1978 voor de overigens veel te vroeg gestorven voetballer heeft betekend, zo belangrijk kan 2009 wel eens voor de carrière van zoonlief Martijn zijn geweest. De inmiddels in de VS woonachtige Brabander bracht het afgelopen jaar zijn bejubelde debuutalbum Great Lengths uit op zijn eigen label en draaide in alle uithoeken van de wereld. Als producer van voornamelijk dubstep wordt hij inmiddels op handen gedragen door publiek, collega’s en pers. Dan kun je er vergif op innemen dat het Fabric-management aan de lijn hangt om te vragen of je een cd wilt mixen voor de Londense club. Ook nog eens een jubileumeditie!? Moeilijk om zo’n succesjaar te evenaren. Niet?

Op zijn eerste mixalbum laat Martyn horen dat je als dubstep-dj alle kanten op kunt. Een dj-set van de man, wiens studioalbum in vele jaarlijsten voorkomt, bevat alle facetten van een dikke clubnacht: hiphop, breaks, dubstep, house, techno en zelfs een vleugje acid. Martyn is een dj die de dancescene al behoorlijk wat jaren volgt. Dat merk je aan zijn platenkeus, waarin continue een soort oldskool house- en technovibe de kop op steekt. Toch gebruikt Martyn over het algemeen platen van producers die er vandaag de dag toe doen, zoals Joy Orbison, Kode9, Hudson Mohawke en Dorian Concept (geweldige afsluiter van deze cd!). Martyn achter de knoppen trekt daarom een brede doelgroep aan: van oude housers tot jonge dubsteppers. Dat is goed nieuws voor de penningmeester van de Fabric, die met cd numero 50 misschien wel een goudmijntje in handen heeft.

Hoogtepunt: Wie is toch die 2562? Zijn track ‘Flashback’ heeft een geweldige oldskool vibe, maar wordt gedragen op een bedje van moddervette newskool dubstepbeats.

Gelukkig ontbreekt ook dé man van 2010 niet: Joy Orbison.

Dieptepunt: Geen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Grote aanrader. Aan alle clubbers die dubstep niet dansbaar vinden: luister naar Fabric 50, en je bent om. Op dubstep kun je dansen!

Oordeel zelf: luisteren naar Fabric 50

Luister ook eens naar: Martyn - Great Lengths

Fabric 50 is vanaf volgende week verkrijgbaar. Het affiche voor de officiële cd-releaseparty in de Fabric op zaterdag 16 januari is trouwens aller-aardig, met een b2b-set van Martyn en Kode9 + o.a. Pepe Bradock in de kleine zaal. Gauw boeken, die vlucht naar Londen!

L2P-Interview Martyn

Fabric

Martyn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws