Voom:Voom- 'Mixes' (G-Stone)

Partyscene Redactie | 3 december 2009
music

Teflonhouse die niet blijft plakken...

Intro: Grote namen laten zich remixen door andere grote namen. Soms een absoluut recept voor succes, maar het gevaar van gemakzucht ligt altijd op de loer en slaat soms genadeloos toe. 'Goed kunnen produceren' is nog geen garantie voor een mooie track.

Voom:Voom- 'Mixes'Genre: (Deep)house

Bijzonderheden: Op deze verzameling remixen van Voom:Voom (Peter Kruder, Roland Appel en Christian Prommer) is werkelijk iedere break, hi-hat, string en kick perfect geplaatst en tot in het kleinste detail uitgewerkt. Niet zo vreemd als je bedenkt welke kundige producers hier aan het werk zijn; o.a. Dixon, Henrik Schwarz, Charles Webster, Deetron en Marcus Worgull leverden in de afgelopen jaren hun interpretaties van diverse Voom Voom-tracks af (onder meer van het album ‘Peng Peng’ uit 2006).

Des te opvallender dus dat ‘Mixes’ uiteindelijk nogal een niemendalletje is geworden. Weinig meeslepende melodieën of ritmes die je grijpen en zich diep onder je vel nestelen. De Dixon/ Wahoo-remix van ‘Oggi’ zou het bijvoorbeeld goed doen als geestdodend achtergrondmuziekje in een trendy singlesbar. Ook de Schwarz remix van ‘Best Friend’ voegt weinig toe en de melodramatische synths in de Muallem Short Mix van  ‘Roger’ zijn enorm over the top. Zodra een nieuwe track van deze compilatie begint glijdt de vorige eigenlijk razendsnel van je af de vergetelheid in, alsof je als luisteraar totaal van Teflon gemaakt bent.

Uitzonderingen zijn er altijd, met de spannende opbouw en onweerstaanbare ‘hiss’ in de Kaos-remix van ‘Baby’ en het verfrissende ‘Deep Star’ van de Voom:Voom-mannen zelf. De dikke baslijnen en aanstekelijke piano-akkoorden die Charles Webster in 2007 in zijn dub remix van ‘Best Friend’ verwerkte, hebben hun waarde natuurlijk ook al lang bewezen op de dansvloer.

Hoogtepunten: ‘Baby’ (Kaos Remix), ‘Deep Star’ en ‘Best Friend’ (Webster dub mix)

Dieptepunten: ‘Oggi’ (Gaaaaap, Dixon/Wahoo mix)

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Toch een aanrader; de jubelmomenten zijn schaars, maar de tracks zitten op zich knap in elkaar.

Zelf luisteren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws