Joyce Mercedes - Pure

Partyscene Redactie | 18 november 2009
music

Pure schoonheid zit van binnen

Intro: Joyce Mercedes is de handelsnaam van een Hollandse meid, genaamd Joyce van Engelen. Hoewel wij hier nog niet van haar gehoord hadden, lezen we in haar biografie dat ze toch al samen met de crème de la crème van de dancescene heeft mogen draaien.    

Genre: progressive

Met de cd-hoes is niets misBijzonderheden: Een beetje zoeken op het worldwideweb geeft al een stuk beter beeld van Joyce. Wat een verschrikkelijk lekker ding hebben we hier in de mix! Je bent al fan voor het leven voor je de cd in je speler gestopt hebt.

Maar objectief als we nu eenmaal zijn, leggen we het hoesje in het tuinhuisje, sluiten YouTube en Internet Explorer af, en draaien we de volumeknop een flink stuk naar rechts.

Het eerste wat opvalt, is dat cd-1 wel vocalen bevat en cd-2 nagenoeg niet. Joyce noemt ze dan ook maar gemakshalve ‘Pure Girls’ en ‘Pure Boys’.

Een behoorlijk aantal draaibeurten verder luidt de conclusie dat de eerste cd zijn leuke kanten heeft. Een beetje kitscherig gay klinkende vocals, met een soort van tongue-in-cheek ondertoontje, maken het nog vrij genietbaar. Verderop de cd gaat het allemaal wat meer eentonig klinken. Een vloek die trouwens op de hele tweede cd rust. Progressive waar haast niets in gebeurt. Tribal-prog zonder ballen, retro klinkende 'Gat Decor' baslijnen, buiten 3 a 4 oplevingen is het gewoon 75 minuten lang een uiterst saai beukfestijn.

En ja, dan vinden we die zwoele lippen van Joyce nog steeds even mooi, maar om nou ruim 2 en half uur geteisterd te worden door een nogal bloedeloze set, nee, dan bedanken we toch liever voor de diensten van deze blondine.

Hoogtepunt: De cd-hoes.

Dieptepunten: De al te saaie tweede cd.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Geen aanrader. Het album is gewoon te saai.

Luister ook eens naar: iets van DJ Promiss ofzo?

Joyce Mercedes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws