Toni Rios - Past & Present (Soap Records)

Partyscene Redactie | 17 november 2009
music

Een Spaanse ziel in een loods in Chicago

Intro: Toni Rios werd halverwege de jaren negentig door Sven Vath als protegé aangenomen, toen hij via zijn werk met zijn label Eye Q met de techno-maestro kennismaakte. Al snel drukte hij zijn stempel op de lokale technoscene in Frankfurt tijdens de legendarische ‘Omen Nights’ in de even zo legendarische gelijknamige club. Na een aantal cd’s met behoorlijk felle techno, is hier een wat warmer album van Toni Rios: Past & Present.

Wie komt er weg met het samplen van een Peruviaanse panfluit op een techno-cd? Het antwoord is: Toni Rios.Genre: techno.

Bijzonderheden: Wie komt er weg met het samplen van een Peruviaanse panfluit op een techno-cd? Het antwoord is: Toni Rios. Het warmbloedige Spaanse in Mr. Rios komt goed naar voren op dit album, tussen de strakke en op het eerste gehoor afstandelijke techno, kabbelt een ritmisch, onmiskenbaar latinoachtige sound. En dat werkt bijzonder prettig in sommige gevallen, zoals op ‘Incapaz de Parar’ en ‘A’rosa’. Maar in sommige tracks niet, wat resulteert in bouncy, freestyle-italoachtige verveling als ‘White Emotions’ (een subtiele verwijzing naar zowel cocaïne als ‘Fascinated’ van Company B?) of crystal meth dansende, gespierde homotechno als ‘Ocean Drive’.

Hoogtepunt: Iemand die van vocalen houdt, kan alleen maar extatisch reageren op ‘Can see your smile’, een mix van Detroit techno en Chicago house. Alsof je in 1989 terugbelandt!

Dieptepunt: ‘Raven’ is een uitgekauwd, op niet spannende hi-hats voortdrijvend ding, wat het geheel verstoort.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Twijfelgeval. Toni Rios zou wat minder zijn drumcomputer moeten gebruiken, en wat meer castagnetten in zijn productie gooien.

Oordeel zelf: luisteren naar Past & Present

Luister ook eens naar: Toni Rios - Secret Ingredients

Toni Rios

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws