Magda - Fabric 49 (Fabric)

Partyscene Redactie | 13 november 2009
music

Elegant en weloverwogen

Intro: Pools meisje met zachte stem, met een voorliefde voor experimentele new wave, minimal, electro en techno is in 2009 elegante, strakke dj die voor Club Fabric een compilatie samenstelt van 15 x 2 nummers: een kabbelend, soms kolkende elektronische rivier.

 

Pools meisje met zachte stem, met een voorliefde voor experimentele new wave, minimal, electro en techno is in 2009 elegante, strakke dj die voor Club Fabric een compilatie samenstelt van 15 x 2 nummersGenre: Electrodub, minimal techno, new wavetechno, electro, triphop

Bijzonderheden: Van aerobic-lycra disco van Jimmy Edgar tot de duistere wavedisco, inclusief rare dames-gil van Yello in ‘Heavy Whispers’, een parade van korte rubberen rokjes, fonkelende diamanten, spiegels vol met coke, dit muziekdocument roept een nieuw soort jaren tachtig aan, in een staalfabriek ergens in Pankow, Berlijn. Magda’s eigen bijdragen passen er perfect tussen, met in ‘At the gate’ bijna een soort Prince-achtige baslijn en een ontroerend mooie tribute aan Eurodisco-grootvader Giorgio Moroder in ‘Moroder’s Revenge’. Het is op het eerste gehoor onderkoeld, maar ook in 808’s en drumcomputers kunnen warme, diepe verlangens schuilen. Uitschieter is wel ‘Ai margini della follia’ (op de rand van waanzin) van de Italiaanse progressive rockband Goblin, wat vlekkeloos overloopt in ‘Falls’ (Hercules and Love Affair mix) van Bostro Pesopeo. Een naar, piranha-achtig geluid, gecombineerd met lekkende kaarsen, stemmen van verdwaalde zombies, glasgerinkel, en gewelddadige vioolspasmen worden overgenomen door een nachtclubachtig bliepje en beat. Fenomenaal!

 

Hoogtepunt: Ai margini della folia - Falls, zie hierboven, en ‘Heavy Whispers’: een horror-modeshow-soundtrack, die het heel goed zou doen als sample voor Kanye & Lady Gaga of als onderdeel van een Tarantino-soundtrack.

Dieptepunt: Madato - The night’s rumors, een monotoon, niet-verheffend elektronisch niemendalletje.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader, een uitstekende verzameling minimal techno, triphop en electro op een zeer elegante en weloverwogen manier samengesteld. Chic!

Oordeel zelf: luisteren naar Fabric 49

Luister ook eens naar: Boogy Bites vol. 4 mixed by Ellen Allien.

Zaterdag vindt de cd-releaseparty plaats in de Fabric met achter de draaitafels uiteraard Magda, vergezeld door een rits toffe artiesten, waaronder Craig Richards, Marc Houle (Live), Superpitcher, Matias Aguayo (Live) en Tobias Thomas.

Magda

Club Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws