Chromeo - DJ Kicks (!K7)

Partyscene Redactie | 9 november 2009
music

Festivalorganisatoren: boek deze act!

Intro: Sommige mensen hebben een zeer gevarieerde singletjescollectie. Het leuke is dat, net als goede wijn, sommige van deze collecties met de jaren alleen maar beter worden. Dit geldt zeker ook voor de muziekverzameling van Chromeo, een Arabischjoods electrofunk-duo uit het Canadese Montreal, wiens sound wordt omschreven als CaLoDisco (Canadian Italo Disco).

Een uiteenlopende compilatie waarvan elk individueel nummer het andere/volgende perfect aanvult. Pee Thug & Dave 1 alias Chromeo leveren een veelzijdige DJ Kicks-cd afGenre: Electro, disco, italo, rare groove, eighties disco.

Bijzonderheden: Een uiteenlopende compilatie waarvan elk individueel nummer het andere/volgende perfect aanvult. Pee Thug & Dave 1 alias Chromeo leveren een veelzijdige DJ Kicks-cd af, die de drang om dit duo in levenden lijve achter de knoppen te zien schitteren flink laat toenemen. Voor festivalorganisatoren die momenteel al bezig zijn met de programmeringen voor 2010 geldt dus: boeken, deze act!

Hoogtepunt: Dachten we dat James Brown funky was? Pierre Perpall en ‘J’aime danser avec toi’ kan wedijveren met de aller vetste JB-beats en riffjes van the Bar-Kays. Maar dat kan je eigenlijk niet anders verwachten van iemand die ooit een nummer ‘Crème Soufflée’ heeft genoemd.

Dieptepunt: Dat is lastig voor iemand zoals ik, die werkelijk geen één slecht nummer op deze compilatie kan terugvinden. ‘Pipeline’ van Alan Parsons Project is dan nog het minst; een soort intromuziek van een IKON-documentaire uit 1984.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Absolute topaanrader! Een combinatie van jazzfunk, disco, electro, obscure italo, en dat allemaal geweldig achter elkaar gezet. Ik kan niet wachten op een dj-set van Chromeo in Nederland!

Oordeel zelf: luisteren naar Chromeo’s DJ Kicks  

Luister ook eens naar: Chromeo

Tracklisting Chromeo - DJ Kicks:

1. Kano: "Ikeya-Seki"

2. Pierre Perpall: "J'aime Danser Avec Toi"

3. Toba: "Moving Up"

4. France Joli: "Gonna Get Over You"

5. Donna Allen: "Serious"

6. Lovelock: "Maybe Tonight"

7. Chateau Marmont: "Solar Antapex" rework

8. Val Young: "Seduction"

9. Soupir: "Larmes de Métal"

10. Lifelike: "Sequencer"

11. Carmen: "Time to Move"

12. Shotgun: "Don't You Wanna Make Love"

13. Cheri: "Murphy's Law"!

14. Leo Sayer: "Easy to Love"

15. Shazam: "Luckier"

16. Chromeo: "I Can't Tell You Why"

17. Diane Tell: "Tes Yeux"

18. The Alan Parsons Project: "Pipeline"

Chromeo Kicks

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws