Tiesto - Kaleidoscope (Musical Freedom)

Partyscene Redactie | 30 oktober 2009
music

Doe eens gek; koop Tiesto!

Intro: Ook trance-boegbeeld Tiesto heeft natte dromen. En als die over muziek gaan, horen we daar geen stadiontrance in terug. Vrijwel gelijk met de emigratie naar de Verenigde Staten, zijn we deelgenoot van de oprichting van zijn nieuwe label, met de alleszeggende naam: Musical Freedom. Daar hoort natuurlijk een albumrelease bij.

De grote massa weet hier wel raad mee.Genre: poppy electro/trance

Bijzonderheden: Voor trance-liefhebbers zal het waarschijnlijk hard zoeken zijn naar die altijd zo kenmerkende opbouwformule. Trance-haters zullen af en toe met hun wenkbrauwen fronsen als er toch weer zo'n typische synthi-armada over ze uitgestort wordt. En de grote massa? Die weet hier wel raad mee. Als David Guetta al een potje bij ze kan breken met zijn clubby electrosound, dan zal Tiesto er met dit net wat gevarieerder klinkende poldertrance-meets-pop product ook wel komen.

Hoogtepunt: Na slechts een paar draaibeurten, fluiten en zingen we hier alle liedjes uit volle borst mee. Waarbij het grote aantal vocale songs natuurlijk behoorlijk helpt.

Dieptepunten: Je kunt er over discussiëren: is dit nou regressie, oftewel achterwaartse progressie? Van een trance-icoon zomaar naar een popliedjescomponist? Voor zijn echte fans waarschijnlijk wel, voor de andere danceliefhebbers eerder een godsgeschenk. Het is hier ten burelen in ieder geval wel de eerste Tiesto-cd die we zonder echte tegenzin opzetten.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Houseliefhebers, laat staan dit product! Sociale draaiers, je kunt het erger treffen als je dit aan je ooms&tantes, neefjes&nichtjes, of je bloedeigen kinderen laat horen op je eerstvolgende verjaardagsfeestje. Nederland kennende (hopen we), zou dit wel eens een hele goede stap van Tijs kunnen zijn om hiermee ook de wat meer mainstream koper uit de bocht te laten gaan. Doe eens gek, koop Tiesto!

Oordeel zelf: luisteren naar Kaleidoscope

Luister ook eens naar: Junior Jack of meer recent Bob Sinclar

Tiesto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws