Vitalic - Flashmob (Pias)

Partyscene Redactie | 23 oktober 2009
music

Vitaal-ig!

Intro: Fransman Pascal Arbez-Nicolas kreeg in 2001 bekendheid met het baanbrekende electro-anthem ‘La Rock’, afkomstig van de ‘Poney ep’. In 2005 kwam zijn debuutalbum Ok Cowboy uit, met daarop onder meer de hit ‘My Friend Dario’. De 4 jaren daarna werden gevuld met een enkele remix, maar vooral met heel veel opzwepende live-optredens.

Weet de Franse producer Vitalic ons met zijn huidige muzikale hersenspinsels nog wel wakker te schudden? Meer dan dat zelfs!Genre: Electro(nic)

Bijzonderheden: Zijn nieuwe album zal zeker geen revolutie op de dansvloer veroorzaken. Daarvoor hebben we die mix van electro, techno, minimal, eighties en disco de laatste jaren al veel te vaak over ons heen gestort gekregen. Het is dus de vraag of Vitalic ons met zijn huidige hersenspinsels nog wel wakker weet te schudden. Meer dan dat zelfs! Hij weet ons met zijn nieuwe album Flashmob zelfs heel blij te maken! In 13 nummers, over krap 50 minuten, worden we eventjes alle kanten van de dansvloer opgeslingerd. Van glitterende discobollen naar pompende techno. Van koele scheur-electro, via onderkoelde Italo, tot aan een ware cosmic disco-trip; Vitalic flikt het allemaal op zijn nieuwe album.

Hoogtepunt: veel!

Dieptepunt: weinig.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Een album waarop twee uitersten meesterlijk worden gecombineerd: fijn gearrangeerde producties en bruut beukende vloervullers, verdiend gewoon een plekje in ieders cd-verzameling.

Oordeel zelf: luisteren naar Flashmob

Luister ook eens naar: Vitalic - Ok Cowboy

Vitalic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws