Radio Slave - Fabric 48

Partyscene Redactie | 20 oktober 2009
music

Spannend van begin tot eind

Intro: Matt Edwards heeft in de elektronische muziekwereld vele gezichten. Een mix van soul, funk, hiphop en door disco doordrongen dancegrooves is te horen op het Made In Menorca-album (2006) op Soul Jazz Records onder zijn Rekid-alias. Onder de naam Quiet Village maakt hij samen met partner Joel Martin atmosferische downtempo. Deze samenwerking resulteert in 2008 in de release van het fraaie album Silent Movie op het Duitse label !K7. Ook draait Edwards zijn hand niet om voor een gladde dance-remix van popsterren als Elton John, Kylie Minogue en Gwen Stefani.

Wat gebeurt er met de Britse dj/producer als hij zijn Radio Slave-pet opzet in een zweterige club in Londen?

Gerne: (tech)house en (minimal)techno.

Slechts dertien tracks heeft Radio Slave nodig om de 48ste aflevering van de Fabric-serie tot een succes te makenBijzonderheden: Ondanks dat hij al in 1992 zijn eerste downtempo-plaatjes mixt in de Londense club Ministry of Sound, is Radio Slave nog niet zo heel lang een begrip in dance-land. Sinds de release van de bij dj’s zeer populaire zesdelige ep-serie ‘No Sleep’ en de verschijning van zijn eerste mixalbum Radio Slave Presents Creature Of The Night in 2006, is zijn dj-gage verhoogd van gratis drank en een platenbon voor de moeite tot pak hem beet 5.000 Britse pond voor twee uurtjes draaien. Fabric telt dit bedrag met alle liefde neer, want met resident dj Radio Slave achter de knoppen is de club in Londen niet alleen steevast uitverkocht; ook de drankomzet stijgt explosief. Een set van Radio Slave maakt namelijk dorstig. Stilstaan is geen optie als deze dj zijn percussiehouse, hypnotiserende minimal en funky technoplaten tevoorschijn tovert. Het zweet gutst van je lichaam. Je hebt nog meer vocht nodig dan tijdens de spinles in de gym.

Slechts dertien tracks heeft Radio Slave nodig om de 48ste aflevering van de Fabric-serie tot een succes te maken; dertien platen met een Radio Slave-spanning. Als een rattenvanger van Hamelen hypnotiseert hij de clubbers in de Fabric met oude en nieuwe tracks, grotendeels afkomstig van zijn eigen label Rekids, maar ook klassieke houselabels als Strictly Rhythm, Buzzin’ Fly en Deep House Music zijn vertegenwoordigd. Het levert een swingend mixalbum op dat kan fungeren als opwarmer voor een technofeest of afsluiter van een (deep)houseparty. Spannend van begin tot eind. Niet te stevig, niet te soft. Precies goed.

Hoogtepunt: De diepe housebeats van DJ Boola op het nummer ‘Balada Redo’ klinkt alsof Derrick Carter, DJ Sneak en Kenny Dope een triootje doen.

Dieptepunt: Die vervelende ‘niets aan de hand’-techno van onze eigen 2000 And One op het vervelende ‘Wan Poku Moro’, met die nog vervelendere Fierce Ruling Diva-sample uit ‘Rubb it in’.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Fabric 48

Luister ook eens naar: Radio Slave Presents Creature Of The Night

Radio Slave is vrijdag 23 oktober te bewonderen in de Trouw, samen met Carl Craig, Spencer Parker en Mike Banks tijdens een Planet E vs Rekids-special.

Radio Slave

Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws