Cosmic Balearic Beats vol.2 (Eskimo)

Partyscene Redactie | 11 september 2009
music

Alle 16 knettergek!

Intro: Voor iedereen die veel naar verzamel-cd's luistert, moet het treurige gevoel dat je daarbij soms bekruipt een bekend gevoel zijn. Nummers die gemakshalve onder één aansprekende noemer geplaatst worden, blijken vaak niet meer dan snel vervelende vullertjes, tussen de 3 en een halve 538-dancesmash-hit die je ondertussen ook al weer lang zat blijkt te zijn. Maar heel soms heb je er ineens weer eentje te pakken: een cd vol nietszeggende namen, een suffe hoes en een al even nerdy titel, waar je gewoon 70 minuten lang met een domme grijns op je gezicht van zit te genieten!

Genre: House.

Soms heb je een cd vol nietszeggende namen te pakken, waar je gewoon 70 minuten lang met een domme grijns op je gezicht van zit te genieten!Bijzonderheden: Et voila, entree deel 2 alweer van de razend populaire compilatie Cosmic Balearic Beats. Een gemixte verzamelaar op het Belgische Eskimo-label, dat zo onderhand toch wel opvallend vaak weet te verrassen met de niet zo alledaagse samenstelling van haar cd's. Met een tempo waar de gemiddelde 'Rotterdam Hooligan' niet bepaald zijn inspiratie in zou kunnen vinden, weet de samensteller je toch flink mee te slepen. Pompende bassen, kletterende handclaps en fraaie synth-lijnen, die dan wel vaak niet meer en niet minder dan moderne italo-disco lijken te zijn, maar wel met die muzikale frisheid die je in veel houseproducties van nu mist. En dan is het ineens weer duidelijk waarom je al jaren in die soms zo vastgeroeste housescene blijft hangen. Alle 16 knettergek en zeker de helft vet kicken. Deze blijft hier nog wel even draaien!

Hoogtepunt: Heerlijk toch, als je dankzij dit soort cd's weer begrijpt waarom je bent blijven hangen in dance-muziek, terwijl er blijkbaar zoveel mooie muziek uit Volendam komt?

Dieptepunten: Onze regering schijnt voorlopig geen geld te willen steken in de productie van voldoende van dit soort cd's om de heersende muzikale bloedarmoede te bestrijden. Een woordvoerder: 'Onze prioriteit ligt op dit moment bij het investeren in voldoende productie van vaccins om de Mexicaanse griep de kop in te drukken. Mocht er daarna nog budget over zijn, dan zullen wij ons eventueel alsnog beraden over de maatschappelijke noodzaak deze cd onder de bevolking te verspreiden'

Oordeel zelf: luisteren naar Cosmic Balearic Beats

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader, zeker wel.

Luister ook eens naar: Lindstrom & Prins Thomas

Eskimo Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws