Luciano - Tribute to the Sun (Cadenza)

Partyscene Redactie | 4 september 2009
music

Goud!  

Intro: Het ruikt naar de zweetdruppeltjes van je geliefde na een zwoele vrijpartij, het smaakt naar een mierzoete cocktail, gemixt door je favoriete cocktailshaker en het voelt als een tantramassage, gegeven door vier sensuele masseuses in de heuvels van Tibet.

Het ruikt naar de zweetdruppeltjes van je geliefde na een zwoele vrijpartij, het smaakt naar een mierzoete cocktail, gemixt door je favoriete cocktailshaker en het voelt als een tantramassage, gegeven door vier sensuele masseuses in de heuvels van Tibet.Genre: sensuele, subtiele, minimalistische house en techno.

Bijzonderheden: Als Luciano een voetballer zou zijn, dan zou hij de techniek van Lionel Messi bezitten en zijn tegenstanders met scharen, hakjes en stifjes alle hoeken van het veld laten zien. Als hij een zanger zou zijn, dan zou hij met net zoveel passie zingen als Marvin Gaye in zijn hoogtijdagen. Als de Chileen glazenwasser zou zijn, dan zou je met je hoofd tegen het zojuist door hem gewassen glas aanlopen, omdat het raam zo schoon is dat je het glas niet ziet. Als hij autocoureur zou zijn, dan zou zijn Ferrari nooit een bandenstop hoeven maken, nooit schade rijden en vooral elke race winnen. Als Luciano een vrouwelijke prostituee zou zijn, dan zouden de mannen rijendik voor zijn peeskamer staan. Als op Wallstreet bekend zou worden dat hij hamburgers gaat verkopen bij Mc. Donalds, dan zou het aandeel in no-time met ruim 25 procent stijgen: van 55 naar 69 dollar.

Iemand die zulke subtiele dansmuziek maakt, zóveel sensualiteit en overtuiging in zijn tracks pompt, heeft hoogstwaarschijnlijk de gave dat alles wat hij aanraakt - alles waar hij zich mee bezig houdt - in goud verandert. Zijn nieuwe album Tribute to the Sun is een meesterwerk. Halleluja!

Hoogtepunt: het orgeltje en trompetje in ‘Hang for Bruno’ brengen je in trance.

Dieptepunt: Geen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Kandidaat voor album van het jaar.

Oordeel zelf: luisteren naar Tribute to the Sun.

Luister ook eens naar: Gui Boratto, Loco Dice, Cobblestone Jazz

Luciano

Het album ligt pas vanaf de eerste week van oktober in de winkel, maar we komen zeker nog terug op deze bijzondere release.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws