Carl Cox - At Space (Cc Space)

Partyscene Redactie | 2 september 2009
music

Join the Devolution!

Intro: Ibiza blijft ook dit jaar overeind als ideale dj-zomer-residentie. Weinig nieuws onder de zon dat Carl Cox alweer voor het achtste jaar op rij zijn ‘Join our revolution’ avonden in ‘Space’ presenteert. Verrassender is het feit dat deze dj-veteraan nog steeds een van de drukst bezochte avonden op het eiland weet te genereren. Wat is zijn geheim?  

Genre: Techhouse.

Ibiza blijft ook dit jaar overeind als ideale dj-zomer-residentie. Weinig nieuws onder de zon dat Carl Cox alweer voor het achtste jaar op rij zijn ‘Join our revolution’ avonden in ‘Space’ presenteert.Bijzonderheden: Allereerst zijn de entreeprijzen voor de avonden van Carl bewust wat lager gehouden dan gemiddeld op Ibiza. Dit zal de drempel enigszins verlagen, maar zo goedkoop als een strandfeest in Hoek van Holland wordt het natuurlijk nooit. Laten we er niet verder omheen draaien, Carl Cox is gewoon een legende. Zover als je housegeheugen reikt, altijd is hij wel op de voor- of achtergrond aanwezig. Laten we deze stelling nu eens testen aan de hand van zijn nieuwe dubbel-cd. Carl blaast hierop maar liefst 32 nummers in je gezicht. Qua opbouw belooft hij ons van het wat gematigder klinkende terras van ‘Space’ zachtjesaan mee naar binnen te slepen, waar de muziek wat scherpere randjes krijgt.

In de praktijk blijkt dit te klinken als een nogal monotone meuk, met als rode draad een baslijn met zo min mogelijk variatie, beats waar je ingewanden ongegeneerd op mee gaan trillen, en melodielijnen die je op Beatport per gros langs hoort komen. Waarna op 2/3e van beide cd’s het roer een beetje om gaat, en er ineens een paar aardige nummers voorbij komen. Carl gaat dan ook ineens een stuk creatiever om met zijn mengpaneel. Jammer genoeg zijn we hier dan al zo murw gebeukt, dat het van ons eigenlijk al niet meer hoeft.

Dat er geen screening is wat betreft de noodzakelijkheid van het uitbrengen van elke gedachtekronkel van zogenaamde houseproducers hebben we jaren geleden al geaccepteerd. Het enige wat we van een legendarische top-dj dus wel terugverwachten is dat hij voor ons de rommel er uit filtert. Juist op dat vlak valt Carl Cox lelijk door de mand.

Hoogtepunt:Telkens laat Cox aan het einde van de cd’s horen dat hij meer in zijn mars heeft.

Dieptepunten:Deze cd’s zijn niet gemaakt voor liefhebbers van kwaliteitstechno. Ze zijn gemaakt voor souvenirjagers, meelopers en hooligans die dit geweldig vinden, want: het wordt in Space gedraaid. Door Super-DJ Carl Cox. Je kunt er goed op dansen. De beats dringen zelfs tot je door als je al een hele doos pillen naar binnen gewerkt hebt.

Oordeel: Qua dansbaarheid een dikke voldoende, maar de muzikale waarde bedraagt zo goed als niks.

Oordeel zelf: Luisteren naar: Carl Cox in Space

Carl Cox

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws