Pépé Bradock- 'Confiote de Bits' (BBE)

Partyscene Redactie | 25 augustus 2009
music

Verstrikt in het web van Pépé

De Franse producer Pépé Bradock (a.k.a. Julien Auger), die de dansvloeren begin jaren negentig al veroverde onder zijn Trankilou-alias en nog altijd hoge ogen gooit met de releases op zijn eigen label Atavisme, brengt ons met ‘Confiote de Bits’  een selectie van zijn beste remixwerk.

Genre: Deephouse, met invloeden uit jazz en Detroit techno.

Pépé Bradock- 'Confiote de Bits'Bijzonderheden: Wat klinkt ‘Confiote de Bits’ bij vlagen achterhaald, maar sacré bleu, wat heeft Pépé Bradock de funk toch ook aan zijn kont hangen. Vertoon je het volgende ziektebeeld: het oncontroleerbaar op de maat mee tikken met je voet, het spontaan uitbarsten in jazzy scats en een onverzadigbare lust om op volle dansvloeren broeierig naar leden van het andere geslacht te loeren? Dan lijd je waarschijnlijk aan het Bradock-virus, dat door deze release veel slachtoffers zal maken in 2009. De remedie is simpel. Gewoon volop genieten tot de symptomen vanzelf weer een beetje afnemen.

Dat de cd-dubbelaar hier en daar doet denken aan lang vervlogen housetijden is niet zo gek. ‘Confiote de Bits’ is namelijk een compilatie van 18 Bradock-remixen uit de periode 1997 tot 2009. Doordat de Fransman wars is van hypes en in al die jaren zijn eigen muzikale pad is blijven volgen, valt geen enkele track echter uit de toon tijdens dit twee uur durende overzicht. Bradock lokt je met ogenschijnlijk makkelijke ‘feel good’ house, maar achter alle kicks, hi-hats en akkoorden gaan diepe lagen esthetiek, energie en speelsheid schuil, waarin je met elke luisterbeurt meer verstrikt raakt. En hoewel echt heftige confrontaties uitblijven, balanceert hij met slimme timing en avontuurlijke samples en vocals toch heel listig langs het randje van de meer abstracte en ‘ongemakkelijke’ muziekstijlen.

De muzikale intuïtie die Bradock loslaat op het werk van collega’s als Alex Gopher, Chateau Flight, Roy Ayers, Zero 7, Incognito en Charles Webster, doet de originele versies vaak totaal verbleken. In een tijd waarin de deephouse bezig is met een flinke revival, legt één van de meest ondergewaardeerde producers uit de elektronische muziek de lat nu dus behoorlijk hoog met deze essentiële muziekles. Wie biedt er meer? Maar weinig producers zullen deze uitdaging aan durven gaan…

Hoogtepunten: Block 16- ‘Morning Sun’ (Pépé Bradock’s Brad Deep Mix), Roy Ayers- ‘I Am Your Mind’ (Pépé Bradock’s Asynchronous Adventures), Cesaria Evora- ‘Angola’ (Bateau Ivre Rework By Pépé Bradock), Zero 7- ‘Today’ (Pépé Bradock’s Wtf Hppnd Mix)

Dieptepunten: Geen dieptepunten. De compilatie is misschien wel iets aan de lange kant (twee uur!).

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader: Met deze bijzondere compilatie heb je het grootste deel van Bradock’s (meestal alleen op vinyl uitgebrachte en al lang niet meer verkrijgbare) remixen met één aankoop in bezit.

Zelf luisteren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws