Jack de Marseille - Inner Visions (Wicked Music)

Partyscene Redactie | 15 juli 2009
music

Terug naar af

Intro: Jack de Marseille geldt in Frankrijk als een housepionier, die vanuit het zonnige zuiden zo’n beetje dezelfde impact had als Laurent Garnier vanuit Parijs. De sluiting van zijn eigen importplatenzaak en zijn terugkeer naar het draaien op de kleine, intiemere, feesten zetten hem weer terug bij af. Een mooi vertrekpunt voor een dwarsdoorsnede van waar zijn echte houseroots liggen.

Genre: Europese deep-techno.

De man van Marseille maakt er geen geheim van: Detroit en Chicago liggen aan de basis van zijn muzikale opvoeding.Bijzonderheden: De man van Marseille maakt er geen geheim van: Detroit en Chicago liggen aan de basis van zijn muzikale opvoeding. Sfeervolle stringpartijen nestelen zich over een basis van jackin’ beats. Maar de Fransman verloochent zijn eigen omgeving niet, door trippy dubs en een mediterraan sausje over zijn producties te gieten. Het heeft geresulteerd in een fijn album voor technoliefhebbers om lekker zachtjes over de speakers te laten klinken. En met de volumeknop open net zo gemakkelijk een heerlijke opwarmer voor een avondje uit.

Hoogtepunt: Toch het wat minder gemoedelijk klinkende ‘Body & Mind’, dat met al zijn averechtse ritmes uiteindelijk toch nog op zijn pootjes terechtkomt.

Dieptepunt: Dit soort albums wijzen je er weer eens op dat het hoogtepunt van de house in het verleden ligt. Alle trends en spin-offs ten spijt, behalve de verbeterde productietechnieken, is de definitie van housemuziek al reeds lang geleden vastgesteld. Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Lekker strak geproduceerd en nostalgisch klinkend house-ceedeetje.

Oordeel zelf: luisteren naar Innervisions

Luister ook eens naar: X-Press 2, Masters at Work

Jack de Marseille

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws