Data - Skywriter (Naïve)

Partyscene Redactie | 3 juli 2009
music

Vive la France!

Intro: Geweldig toch, die wereld van het internet? Bij pa en ma wat melodietjes op de computer in elkaar zetten, een My Space-pagina opzetten, de liedjes uploaden. En voor je het weet, hangt er zomaar een platenlabel aan de telefoon! Het overkwam, naar eigen zeggen, David Guillon.

David is namelijk nogal ‘into’ Quincy Jones, Giorgio Moroder, Shalamar en Chic. En zeker geen Daft Punk/Justice/Ed Banger typeproducer, vindt hij zelf.Genre: Ed Banger-sounds, met medewerking van Ome Jacques op de piano.

Bijzonderheden: Het uitwerken van de tracks koste hem nog wel een jaar. David noemt zich tegenwoordig Data. En hij is niet bijzonder gecharmeerd van de hoek waarin de pers hem pleegt te plaatsen. David is namelijk nogal ‘into’ Quincy Jones, Giorgio Moroder, Shalamar en Chic. En zeker geen Daft Punk/Justice/Ed Banger typeproducer, vindt hij zelf. Wel, met de cd prominent over de speakers, vrees ik toch dat ontkennen hier geen enkele zin heeft. Met de medewerking van Benjamin Diamond, en de helft van het voormalige dance-punk duo Death from above 1979, Sebastien Grainger heb je natuurlijk al snel een stempel op je hoofd. Sebastiens maatje kennen we tegenwoordig beter als MSTRKRFT, kortom, er zou zich hier wel eens kunstig verzonnen slaapkamerproducer-project aan het ontwikkelen zijn.

Hoe dan ook, aan het illustere rijtje hoofdrolspelers van de zoveelste French Wave kunnen we ook Data toevoegen. Poppy songs, met flarden electro, Phoenix, Air, Daft Punk en Justice; alles is aanwezig om de luisteraar te verleiden. Net zo pakkend, en met de dezelfde rollende baslijnen, vette houthakkerbeats, poppy zangpartijen, piano- en symfonieorkesten, met daarnaast die onverwachts opduikende gitaarlicks, kunnen we deze zomer dus gerust naar Frankrijk afreizen met Data op de i-Pod! Vive la France!

Hoogtepunt: Goed geproduceerd popalbum, volgens de huidige French wave-norm.

Dieptepunt: Titelsong ‘Skywriter’ zou ook de nieuwe single van songfestivalwinnaar Alexander Rybak kunnen zijn.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Maar mocht je al behoorlijk wat Frans geweld in huis hebben: deze cd is niet meer dan weer een variatie op een al bekend thema.

Oordeel zelf: Luisteren naar Data

Luister ook eens naar: Daft Punk, Mr Oizo

L2P-interview Data

Data

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws