Faberge - Dining & dreaming (United Recordings)

Partyscene Redactie | 15 juni 2009
music

Over eten, dagdromen en lekker lui uitbuiken…

Intro: De naam Jan van den Bergh zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar voor wie de afgelopen jaren wel eens een lekker-chill lounge ceedeetje gescoord heeft: grote kans dat zijn alias ‘Monte la Rue’ de samensteller van dat plaatje is. Een ander alter ego van hem is de fictieve Franse producer ’Faberge’.  

Genre: Relaxte grooves.

Warm klinkende instrumenten, lome bassen, zomers zwoele vocale snippers - onze warme bakker Faberge weet wel hoe hij ons de hangmat in moet krijgen.Bijzonderheden: Warm klinkende instrumenten, lome bassen, zomers zwoele vocale snippers - onze warme bakker Faberge weet wel hoe hij ons de hangmat in moet krijgen. Onthaasten, ondergaande zon bij 28 graden Celsius, een roseetje in je linkerhand, een witbiertje rechts, sateetje op de barbecue, je woofers van je buitenstereo die nog net niet gaan ploppen - kan die zomer niet eeuwig blijven duren?

Toegeven, van Faberge’s muziek herinner je jezelf de volgende dag niets meer, maar je weet wel dat het precies goed was.

Hoogtepunt: Knap dat je met wat prettig klinkende soundscapes, loom klinkende vette bassen en wat luie grooves een soundtrack voor een heerlijk avondje kan samenstellen.

Dieptepunt: Om in een jaarlijstje te komen moet er wel iets tussen zitten wat echt indruk maakt. Dat mis ik bij deze productie. Het gaat het ene oor in, en met alle respect voor de arrangementen, het andere oor weer uit.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval dus. Een fijn cd’tje om te draaien, maar als je hem niet hebt, mis je hem ook niet.

Oordeel zelf: luisteren naar Faberge

Luister ook eens naar: Monte la Rue

United Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws