Krazy Baldhead - The B Suite (Ed Banger)

Partyscene Redactie | 10 juni 2009
music

Sukkeltje uit de klas is macho achter de knoppen

Intro: Pierre-Antoine Grison is, vermoedt uw recensent, een magere, brildragende verlegen jongenman. Misschien zelfs wel met hazenlip. We hebben hem, voor een portretfoto, expres niet opgezocht in ‘Google Images’.

Genre: Electro, house

Pierre-Antoine luisterde veel naar Cerrone, Jean-Jacques Perrey (Moog mirakel), Leftfield en Prince. Vervolgens werd hij gesigneerd door het überhippe Ed Banger-label, die zijn album ‘The B Suite’ uit heeft gebrachtBijzonderheden: Pierre-Antoine luisterde veel naar Cerrone, Jean-Jacques Perrey (Moog mirakel), Leftfield en Prince. Vervolgens werd hij gesigneerd door het überhippe Ed Banger-label, die zijn album ‘The B Suite’ uitbracht, opgedeeld als een vioolconcert van Mozart in diverse ‘Movements’. Veel synthesizer, moog, drummachines en beats die aandoen als achteruitgespoelde marsmuziek. Het is nogal wat. Hier en daar komt er een aanstekelijk rifje tussendoor, maar nooit te lang om de dansvloer op te willen gaan. Meneer Grison blaast een tikje te hoog van de toren, maar hier en daar, komt een soul/funkknipoog de hoek omkijken en een madeliefje naar boven.

 

Hoogtepunten/dieptepunten: Derde deel uit ‘Third Movement’, ‘Sweet night’ met Outlines, pop/hiphopgenie. Een associatie met onze nationale trots, Bastian en ‘You’ve got my love’ uit 2001 is snel gemaakt. Alleen daar druipt de funk en opzwependheid met karamel van af. ‘Sweet Night’ zou ook een floorfiller kunnen worden met een wat meer gepassioneerde stem. De uitschieter door funky arrangement en vocalen.

 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Iets minder geknutsel en pretentieuze experimenten, en Krazy Baldhead zou een retefunky product kunnen afleveren zonder ook maar een seconde commercieel te klinken.

Oordeel zelf: luisteren naar The B Suite

Luister ook eens naar: Mr Oizo

Krazy Baldhead

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws