Waxdolls - High Speed Killer Ride (Sputnik)

Partyscene Redactie | 19 mei 2009
music

Stoute jongens uit Gent blazen electroclash-pop op!

Intro: Door 3voor12 ‘Best Belgians’ gedoopt, leveren deze op het eerste gezicht schattige Vlaamse jongetjes een snoeiharde electropunkclash plaat af, met sarcastische, harde teksten op duizelingwekkende funky pulserende beats.

Genre: electropunk.

Agressief, grappig, naargeestig, opgefokt en hysterisch, soms bijna barokke electroBijzonderheden: Agressief, grappig, naargeestig, opgefokt en hysterisch, soms bijna barokke electro - zoals we die kennen van Daft Punk in onder meer het nummer ‘Step Down’. Het is moeilijk kiezen tussen synthesizer en zweep!

Hoogtepunten: Iedereen die een hekel heeft aan verwende rijke krengen, en ze ook kent of heeft gekend, zal lachen bij het feest van herkenning in ‘Spoilt rich bitches’, een anti-Gucci-Paris Hilton anthem in de beste Afrika Bambaataa-meets-Quadraphonic-traditie. In sommige clubs nu al een underground klassieker.

Dieptepunten: Epsilon is een dertien-in-een-dozijn electro beuknummer, wat kant noch wal raakt. Het gillende wijf op ‘High speed killer ride’ mag ook wel een toontje lager. De boodschap van het nummer komt toch wel over.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor electroclash-fans die ook wel van een origineel tekstje houden. Waxdolls is een stukmeer hitsig en opgefokt dan soortgelijke acts en zal binnenkort vast een Kylie of Lady Gaga remixverzoek krijgen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader voor electroclash-fans.

Oordeel zelf: luisteren naar High Speed Killer Ride

Luister ook eens naar:

Tiefschwarz, Erol Alkan, DJ Hell

 

Waxdolls

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws