'Delsin 2.0' (Delsin)

Partyscene Redactie | 15 mei 2009
music

Oer-Hollands, maar met internationale allure

‘Maak nou maar gewoon goede muziek, dan dan doe je al gek genoeg’. De muzikale boodschap van Delsin is zo oer-Hollands als pindakaas en klompen. Je zou als Nederlandse danceliefhebber bijna vergeten dat het hier een label van internationale allure betreft, dat wereldwijd op de support van zo’n beetje iedere gerespecteerde dj en producer kan rekenen. Op ‘Delsin 2.0’ laat het Amsterdamse label nog maar weer eens horen waarom dat terecht is.

'Delsin 2.0'Genre: (Detroit) techno/ elektronica

Bijzonderheden: Met deze compilatie-dubbelaar blikt Delsin terug op de afgelopen drie jaar. Labelbaas Peel Seamus (a.k.a. Marsel van der Wielen) duikt met samen met Aroy Dee diep in de melodieuze strings op ‘All That Remains’, Vince Watson zoekt de jazzy kant van het elektronische spectrum op met ‘Soltitude’ en‘Long Way From Home’, Redshape drukt zijn meer duistere Berlijnse stempel op de compilatie en de nieuwste Delsin-aanwinst Sterac/Steve Rachmad zorgt voor shuffeltjes en swing met zijn ‘Rond’ en ‘Bot’. Newworldquarium bewaakt het domein van de grooves, zoals alleen hij dat kan en Quince en D5 brengen de house terug op de dansvloer in hun sferische tracks. Met ‘Energize’ is er zelfs ruimte voor de strenge, met dikke baslijnen doorspekte techno van Yoav B.

Nu alle labelgenoten nog weer even duidelijk op een rijtje worden gezet, valt eigenlijk pas echt goed op dat Delsin inmiddels een enorm sterk homogeen geluid heeft, dat alle artiesten –ondanks hun eigen unieke invalshoeken op de originele sound uit Detroit- met elkaar verbindt. Een prettige gewaarwording in een tijd waarin de meeste labels van de hak op de tak springen en blind de laatste hypes volgen. ‘Delsin 2.0’ zal geen enkele technoliefhebber teleurstellen en is absoluut verplichte kost voor de drie man en een halve paardenkop die nog nooit van dit label hebben gehoord.

Hoogtepunten: ‘Peel Seamus & Aroy Dee- ‘All That Remains’, DJ Yoav B. – ‘Energize’, ‘D5- ‘Lab Work’, Vince Watson-‘Long Way From Home’

Dieptepunten: Geen dieptepunten, al is tweeënhalf uur diepe techno achter elkaar zelfs voor de grootste fan wel een beetje veel van het goede.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader. Mooi overzicht van wat Delsin op dit moment allemaal te bieden heeft.

Zelf luisteren naar ‘Delsin 2.0’

Website Delsin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws