Rick Wade presents Harmonie Park Revisited

Partyscene Redactie | 24 april 2009
music

Handtasjeshouse op niveau

Intro: Afgelopen vrijdag draaide hij in club Trouw, Amsterdam: Rick Wade, de Amerikaanse deephouse-producer die met zijn producties schittert in eenvoud. Harmonie Park Revisited is een overzicht van zijn beste werk tot nu toe, verkrijgbaar in een mooie dvd-size cd-hoes, digitaal en op een uit 5 lp’s bestaande boxset.

Vanavond draait hij in club Trouw, Amsterdam: Rick Wade, de Amerikaanse deephouse-producer die met zijn producties schittert in eenvoud. Harmonie Park Revisited is een overzicht van zijn beste werk tot nu toe.Genre: deephouse met disco-invloeden.

Bijzonderheden: Hij haalt zijn inspiratie uit vintage disco en oldskool house. Tel daar een mooie droom en zijn dagelijkse frustraties voor het ‘typische gedrag’ van de vrouwelijke medemens bij op, en alle ingrediënten voor een pompende discohouse-track van Rick Wade zijn aanwezig. Althans, zo staat geschreven in de bijgeleverde perssheet. De tracktitels in het cd-boekje verraden in ieder geval dat er een hoop frustratie in het koppie van Wade schuilt. Toch klinken nummers als ‘Angry Pimp’, ‘I Can Take It’ en ‘Deep ’n Dirty’ vooral erg vrolijk. Rick Wade produceert het soort housemuziek dat gemakkelijk meekan als handtasjeshouse. Maar dan wel op niveau. Zijn sound richt zich op het vriendinnenclubje - vrouwen met felrood gestifte lippen, wijde pijpen, robuuste permanentenkrullen en kanariegele blouches - dat de handtasjes in de disco op een grote hoop heeft gegooid en daar vrolijk omheen danst. Dat is ook niet moeilijk. Met pompende baslijnen, een aanstekelijke discosample en ontzettend veel percussie is een track van de Amerikaanse deephouse-producer niet alleen een streling voor het oor, ook de beenspieren worden automatisch flink aan het werk gezet zodra één van de nummers op ‘Harmonie Park Revisited’ door de speakers van een club galmen.

Hoogtepunt: ‘Contact’ en ‘I Can Take It’ zijn van die dikke oldskool housegroovers die DJ Sneak vroeger maakte.

Dieptepunt: De kwaliteit van Rick Wade - met weinig middelen een dikke houseplaat maken - is ook zijn zwakte. Sommige nummers leunen te veel - en te lang - op die ene sample en die ene baslijn. De meeste nummers heb je na driekwart al wel gehoord.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Dikke aanrader voor liefhebbers van handtasjeshouse op niveau. Prima dj-plaat bovendien.

Oordeel zelf: luisteren naar Harmonie Park Revisited

Luister ook eens naar:

Een ouwetje van DJ Sneak

Dimitri from Paris

Ian Pooley

Rick Wade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws