Gui Boratto - Take My Breath Away (Kompakt)

Partyscene Redactie | 9 april 2009
music

HARMONIE!

Intro: Als de Braziliaanse technoproducer Gui Boratto ver van huis is en vanuit een verlaten telefooncel in een ander werelddeel contact legt met zijn vierjarige dochter, vraagt het bezorgde meisje altijd: “Pap, gingen de handjes de lucht in tijdens je optreden?”

Aangezien Gui Boratto zijn dochter graag geruststelt, produceerde hij een plaat vol clubtracks. Tracks die de handen van clubbers als het ware beetpakken en ze de lucht in duwen. Hoeft het meisje zich nooit meer zorgen te maken of haar vader het wel goed doet, zo ver van huis.

Cd-hoes Take My Breath AwayGenre: harmonieuze (melodieuze) techno.

Bijzonderheden: Vorige week liet Boratto in de studio van de BBC Radio, bij Pete Tong’s radioprogramma The Essential Mix, al horen dat het overgrote deel van zijn tweede album met de nogal pretentieuze titel ‘Take My Breath Away’ bedoeld is voor de dansvloer. De nieuwe plaat op het Kompakt-label van Michael Mayer is gewoon een uitstekende dj-tool. En niet alleen voor techno-dj’s. Ook artiesten die zich in de trancekrochten van de dancescene bevinden, kunnen nu eindelijk eens grijpen naar kwaliteit. Ik zie Tiësto al in één of ander stadion de show stelen - op de dj-booth geklommen en druk met zijn armen de lucht in gebarend, terwijl hij de melodielijnen van ‘No Turning Back’ op 50.000 bezoekers afvuurt. Dochter Boratto zou apentrots zijn als ze die tienduizend handjes de lucht in ziet gaan op het moment dat de technobeats het feest in het epische technonummer compleet maken. Haar moeder verzorgt trouwens de vocalen in deze track die hoogstwaarschijnlijk de internationale clubcharts gaat domineren. Gui is een echte familieman. Op zijn grootste hit tot nu toe; ‘A Beautiful Life’, afkomstig van zijn debuutalbum Chromophobia, zong zijn vrouw Luciana ook al met een zelfde soort passie die er aan te pas kwam toen de kleine Boratto werd verwerkt. En dat is niet gek. Als je naar de muziek van de Braziliaan luistert, dan voel je bezieling, enthousiasme, blijdschap en harmonie. Er zijn geen hokjes. Dit is dansmuziek voor de massa, muziek voor in de gym, tijdens de spinningles. Dansmuziek die de temperatuur in een underground club in Berlijn tot ongekende hoogte brengt. Dansmuziek die een voetbalstadion laat exploderen. Take My Breath Away is een album dat verbroedering brengt tussen liefhebbers van verschillende stijlen binnen de elektronische dansmuziek. Een razend knappe prestatie.

Hoogtepunt: Het stikt ervan. Take My Breath Away bevat 7 dansknallers en 4 relaxte 'Jean-Michel Jarre-achtige' donwtempo tracks met veel melancholisch keyboardspel.

Dieptepunt: Geen enkele.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Take My Breath Away is een prima albumtitel.

Oordeel zelf: luisteren naar Take My Breath Away

Luister ook eens naar: Gui Boratto - Chromophobia

WIN WIN WIN!!! Wij geven drie exemplaren van Take My Breath Away weg aan diegene die het antwoord op de volgende vraag weet: wat is de titel van Gui Boratto's debuutalbum dat in het voorjaar van 2007 verscheen? Stuur je antwoord naar Marcel. Alleen geregistreerde leden maken kans. Inschrijven kan HIER

Gui Boratto - No Turning Back

 

L2P-interview Gui Boratto

Gui Boratto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws