Dorian Concept - When Planets Explode (Nod Navigators)

Partyscene Redactie | 6 april 2009
music

Expect the unexpected

Intro: Het is maar goed dat de studio van de Oostenrijkse producer Oliver Thomas Johnson alias Dorian Concept niet in de buurt van het Alpengebied is. De beats die hij produceert, zouden geheid leiden tot fikse lawines.

Het is maar goed dat de studio van de Oostenrijkse producer Oliver Thomas Johnson alias Dorian Concept niet in de buurt van het Alpengebied is. De beats die hij produceert, zouden geheid leiden tot fikse lawines.Genre: breaks, ambient, instrumentale hiphop, free jazz, IDM.

Bijzonderheden: Nod Navigators is een zusterlabel van het Nederlandse muziekinstituut Kindred Spirits. In het leven geroepen om het nieuwe talent ‘beat professors’ een platform te geven. Dan heb je aan Dorian Concept een goede. De Oostenrijker combineert filmische soundscapes met breaks en beats die door merg en been gaan. Zijn geluid is moeilijk te omschrijven, maar goed te vergelijken met de muziek van Flying Lotus en Harmonic 313 - ook al van die producers die tappen uit meerdere muziekvaatjes. Handelsmerk van Dorian Concept zijn de meedogenloze beats en kraakheldere melodielijnen, verweven in eigenzinnige freejazz, stoere hiphop, eigentijdse computerfunk en sprookjesachtige ambient. Waarin elke track gemaakt lijkt te zijn onder het motto: 'expect the unexpected'.

Hoogtepunt: De melodie in tranentrekker ‘Two Dimensial’.

Dieptepunt: ‘Two Dimensial’ is niet meer dan een instrumentaal intermezzo. Als ik Dorian Concept was, had ik er een paar dikke hiphopbeats onder geschroefd.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Voor diegene die niet van voorspelbare elektronische muziek houden en ook cd’s met een Warp-sticker in de kast hebben staan, is ‘When Planets Explode’ een regelrechte aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar ‘When Planets Explode’

Luister ook eens naar: Flying Lotus en Harmonic 313

Dorian Concept (live)

 

Dorian Concept

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws