Miss Kittin and The Hacker - Two (Nobody’s Bizzness)

Partyscene Redactie | 2 april 2009
music

Ode aan oer discogeluid

Intro: Hun debuut uit 2001 was een schot in de roos. Een perfect visitekaartje voor het toenmaals nog frisse, net ontluikende electroclash-geluid. Een snufje techno, een vleugje new wave en een flinke klodder eighties-synthesizers. Koele vocalen over klinisch klinkende synths en strak geprogrammeerde beats.  

Een album van twee van zulke doorgeëvolueerde Eigenheimers roept toch wel wat verwachtingen op. Om eerlijk te zijn: die verwachtingen worden niet ingelost.Genre: Back to the eighties electropop.

Bijzonderheden: Maar zoals in elke successtory komt er ineens een moment dat je denkt: wil ik dit kunstje eigenlijk nog wel blijven doen? Kittin en The Hacker besluiten na hun baanbrekende debuutalbum als duo hun eigen weg te gaan. Kittin brengt twee soloalbums uit, en flirt daarop halfzacht met elementen uit de Gothic-scene, echter zonder daarbij gevaarlijk veel indruk achter te laten. Hacker hakt er als dj ondertussen gewoon lekker vrolijk op los. Na een terloopse samenwerking in 2006, brengen de twee nu onverwachts toch weer een album uit. Een album van twee van zulke doorgeëvolueerde Eigenheimers roept toch wel wat verwachtingen op. Om eerlijk te zijn: die verwachtingen worden niet ingelost. Want er is eigenlijk niets baanbrekends of trendsettends te vinden op de 11 nieuwe nummers. Als we dat gegeven voor lief nemen, valt er gelukkig heel wat te genieten. Wie zijn muziek graag geserveerd krijgt met een portie onvervalste Moroder-baslijnen, Italo loopjes, en Teutoonse propagandadramatiek, is er eindelijk weer eens een excuus een nieuwe cd aan te schaffen. Met spacy nummers als ‘Party in my head’, ‘Emotional interlude’, ‘Electronic city’, ‘Inutile eternite’ en zelfs het ultrafoute ‘Suspicious Minds’ blijken er zelfs in de hoogste kringen nog liefhebbers van dit oer discogeluid te bestaan. En laat ondergetekende daar nou ook een groot liefhebber van zijn!

Hoogtepunten: Zie drie regels hierboven.

Dieptepunt: Was ook leuk geweest als Kittin and The Hacker weer vaandeldragers van een nieuw genre mochten zijn.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Niet vernieuwend, maar wel met het hart op de juiste plaats.

Oordeel zelf: luisteren naar: Two

Luister ook eens naar:

Miss Kittin - Batbox

Miss Kittin - I Com

Miss Kittin - Radio Caroline Vol.1

Miss Kittin - live @ Sonar

Op donderdag 30 april geeft het duo een live-optreden in de Amsterdamse Paradiso.

Miss Kittin & The Hacker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws