Ursula 1000 - Mystics (ESL)

Partyscene Redactie | 26 maart 2009
music

Braziliaans carnaval in een robotpak in Harlem

Intro: Met een vader die een flamencoband speelde en een moeder die gek was op bossanova, zelf opgroeiend in de bloeiperiode van de hiphop en new wave, had Alex Gimeno genoeg inspiratie voor een carrière als producer. Als ‘Ursula 1000’ sprong Gimeno op de easy tune-bandwagon en deed daarin gewoon zijn eigen ding. ‘Mystics’ gaat verder in de electro-easy-disco-traditie met een scherp randje.

 

Genre: Electro-pop, disco-electro, disco-pop, broken beat

'Mystics’, het titelnummer, klinkt als een nieuwe versie van de soundtrack van een heel slechte sciencefictionfilm en/of Indianenfilm uit de jaren zeventig. Een pulserende discobeat, quasiopera tenorstem die wat wanhopig schreeuwt en Art of Noise-trompetten maken dit tot een waar zeer grappig meesterwerk.Bijzonderheden: Van rap tot het zeer effectieve gebruik van een koeienbel maken van Mystics een zeer gevarieerd, funky en gezellig album. De muziek doet soms denken aan het vroege werk van Beck. Door het gebruik van originele teksten en zelfs het mengen van verschillende talen met de je-kan-niet-stilzitten-latin beats en samples is dit een schateiland waarop in elke hoek wat anders te vinden valt. Een plaat die nooit verveeld.  

 

Hoogtepunt: Titelnummer 'Mystics’ klinkt als een soundtrack van een heel slechte sciencefictionfilm en/of Indianenfilm uit de jaren zeventig. Een pulserende discobeat, quasiopera tenorstem die wat wanhopig schreeuwt en Art of Noise-trompetten maken van dit nummer een waar, zeer grappig, meesterwerk.

Dieptepunt: Geen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader van de bovenste plank! Get the party started! Musici zoals Ursula 1000 die zichzelf niet serieus nemen, zorgen dat hun luisteraars dat ook niet doen. Dat creëert een waar ontspannen luistergenot.

Oordeel zelf: luisteren naar Mystics

Luister ook eens naar: The Sound of Young New-York, LCD Soundsystem, Soulwax

Ursula 1000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws