Heavy - First Sessions (Kindred Spirits)

Partyscene Redactie | 25 maart 2009
music

Heavy sessions!

Intro: In 2004 verscheen de eerste ep van Heavy, op het Nederlandse Kindred Spirits-label. Drie nummers werden daarna ook nog eens grondig onderhanden genomen door Jazzanova, Dj Spinna en Yam Who, en deze remix-ep werd daarmee ook een gewild (zoek)plaatje voor menig liefhebber.

Genre: Soul & funk.

Het grooved, funkt en sleept er 13 nummers lang lustig op los.Bijzonderheden: In 2007 stapt Heavy over naar het Engelse BBE label, en brengt daar Jazz money$$ uit. Die plaat laat een heel andere kant van Heavy zien. Nieuwe fans worden aangeboord, oude fans morren een beetje over de stijlbreuk, en daarna wordt het ineens nogal stil rond Heavy.

Gelukkig blikt Kindred Spirits graag terug op ‘the good old days’, en lag er nog materiaal genoeg voor een soort Heavy-revival. Maar wel via een cd waar de soul vanaf duipt. Geen 13 in een dozijn productiewerk, maar intelligente, speelse en creatieve nummers. Met liefde gemaakt door producer Mastermind Casey Benjamin, en prachtig ingezongen door Blackass Nicky Guiland. Het grooved, funkt en sleept er 13 nummers lang lustig op los. Jazz, funk, soul, moddervette bassen, pompende beats en Nickys meeslepende zang trekken je mee in een lange trip naar de binnenkant van je ziel. En dan krijg je er die 3 vermaledijde remixen van Jazzanova, DJ Spinna en Jam Who? er nog bij ook!

Hoogtepunt: Die Jazzanova-remix van het nummer Wonderlove, die al jaren mee gaat, verveelt nog geen moment.

Dieptepunt: Weinig. Sommige tracks zijn wat aan de korte kant. Maar ja, daar kun je op wachten bij soulmuziek.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: regelrechte aanrader voor de liefhebbers van dikke nu-soul en funk.

Oordeel zelf: luisteren naar First Sessions

Luister ook eens naar: Jazzanova, Ben Westbeech, Jamie Lidell

Heavy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws