Terry Lynn - Kingstonlogic 2.0 (Phree Music)

Partyscene Redactie | 19 februari 2009
music

Als een getergde zus van M.I.A.

Intro: Terry Lynn neemt op Kingstonlogic, opnieuw uitgebracht, niet alleen geen blad voor de mond, ook neemt ze mijlenver afstand van het ingekakte dancehall-productiewerk dat nog steeds als diarree van Jamaica afspat.

Genre: electro, grime, rap.

Terry Lynn neemt op haar nieuwe album niet alleen geen blad voor de mond, ook neemt ze mijlenver afstand van het ingekakte dancehall-productiewerk dat nog steeds als diarree van Jamaica afspat.Bijzonderheden: Terry Lynn geeft ons een rondleiding door de straten van Kingston, Jamaica, en zij weet er de weg aardig te vinden. Geboren in de roerige Waterhouse-buurt geeft ze ons een glimp van haar jeugdherinneringen. Waarin ze 's nachts verward wakker schrok van weer een serie 'gunshots'. Want hoe lekker het zonnetje in Kingston overdag ook op je bolletje mag schijnen, er schort toch wel het één en ander aan de maatschappelijke voorzieningen in het vaderland van Terry Lynn. Armoede, drugsgebruik en -handel en de bijbehorende bendes bepalen het straatbeeld, en de corrupte politici en hun brute politiemacht antwoorden hier bij voorkeur op in lood. Reden genoeg dus om het kopje te laten hangen. Terry blijft desondanks redelijk positief. Ze stipt de problemen duidelijk aan, en wijst haar stadsgenoten erop dat het tij nog kan keren. Ondanks de constatering dat er op sommige dagen meer mensen door kogels om het leven komen, dan er in diezelfde tijd varkens op het eiland geslacht worden. Alles hangt af van het veranderen van 'The System'.

Muzikaal is het verfrissend om haar Jamaicaanse raps te horen over de beats en sounds van een Canadese producer, die tegenwoordig vooral in Zwitserland rondhangt. Dat resulteert in messcherpe tracks, die vaak aan een nog meer getergde zus van M.I.A. doen denken, en soms de electro-kant opgaan, zoals in het van Daft Punk’s ‘Technologic’ geleende ‘Kingstonlogic’. De bijbehorende sfeerfoto's door ‘The Afflicted Yard’ completeren het door Terry geschetste sfeerbeeld van donker Kingston. 

Hoogtepunt: Best moeilijk, maar indrukwekkend als je jezelf vanachter je dolby-surround-system probeert in te leven in een dagje Kingstonlogic.

Dieptepunt: Probeer maar eens serieus te luisteren naar buitenbeentje Rivers of Babylon, als je die alleen maar van Boney M. kent.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Messcherpe beats en teksten die ergens over gaan.

Oordeel zelf: luisteren naar: Kingstonlogic  

Luister ook eens naar: M.I.A.

Terry Lynn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws