Beat Konducta Vol. 5-6 - Tribute to J Dilla

Partyscene Redactie | 17 februari 2009
music

Sampleschatkist

Intro: Het is lastig om Madlib, geboren als Otis Jackson, te herkennen in de hiphopscene. Hij werkt met tien verschillende pseudoniemen en heeft samengewerkt met vele verschillende artiesten; van Erykah Badu tot Quasimoto. Met een enorme hoge productie in ‘the pocket’ levert Madlib zijn vijftiende ‘Sample Heaven’ af, een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden J Dilla.

De instrumentale hiphop op ‘Vol 5-6’ kun je gerust opzetten in een club als het nog redelijk rustig is.Genre: Hiphop.

Bijzonderheden: De instrumentale hiphop op ‘Vol 5-6’ kun je gerust opzetten in een club als het nog redelijk rustig is, of op een lekkere lome blockparty in de zomer. Het album bestaat uit 42 nummers van een paar minuten - een soort ‘patchwork’ van stemmen, riffjes, samples, handclaps en jazzy intervals. Het is een waardige tribute aan de ongelooflijk getalenteerd en multi-taskende J Dilla, die inmiddels zelfs door ons eigen Metropole Orkest geëerd is. Met Madlib spring  je van een ‘gin & juice’ club in downtown the Bronx naar een funky hippiefeestje in Berlijn. Een waterval van muziek, heerlijk!

Hoogtepunt: Uit 42 korte nummers een hoogtepunt kiezen is niet eenvoudig, maar ‘Suffer’(Concentration) , ‘Infinity Sound’ (met een Jon Anderson/YES-sample!!) en ‘Dil Cosby’ (had een intro kunnen zijn van een later Marvin Gaye-album) waren voor mij de absolute uitschieters.

Dieptepunt: Niet echt, maar ‘All over’ en ‘Dillalade Ride’ zijn wellicht wat te commercieel en/of Kanye West-achtig.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Absolute aanrader! Een sampleschatkist die maar beter niet ontdekt wordt door gelikte gasten zoals Kanye West of P.Diddy.

Oordeel zelf: Luisteren naar Beat Konducta Vol 5 & Vol 6

Luister ook eens naar: J Dilla, Madvillain, Pete Rock

Madlib

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws