Mr. Oizo - Lamb’s Anger (Ed Banger)

Partyscene Redactie | 19 januari 2009
music

Freakmiddagje op zolder

Intro: Op het derde studioalbum van Mr. Oizo, die in '97 wereldberoemd werd met de catchy tune 'Flat Beat' en bijbehorende gele pop 'Flat Eric' uit de Levi's reclame, laat de Franse producer zijn ware aard kennen.

Het gaat Quentin Dupieux alias Mr Oizo op deze plaat niet om te scoren. Het is meer een freakmiddagje dat hij op zolder heeft gehad, wat we hier horen.Bijzonderheden: Orgels, fender rhodes, 808-drum machines, electro, vreemde asynchrone melodieën en monotone baslijnen. Eén nummer maakt dolblij gebruik van vroege disco en funksamples: ‘Jo’. Het gaat Quentin Dupieux alias Mr Oizo op deze plaat niet om te scoren. Het is meer een freakmiddagje dat hij op zolder heeft gehad, wat we hier horen. De meeste nummers klinken hard, opdringerig en koud, zonder een mooie opbouw of dramatiek of zelfs maar neiging tot ‘funkiness’. Uitzonderingen zijn de twisted r&b-track ‘Steroids’ met een applaussample (die doet denken aan Lumidee van ‘Never leave you’), een geile, verveelde meisjesstem plus bouncy baslijn en dan is er nog de gestoorde muziekdoos van een massamoordenaar in ‘W’. Iets meer suiker en vanille in het beslag, en de taart van Mr. Oizo smaakt een stuk lekkerder.

Hoogtepunt: ‘Jo’ heeft met enige bewerking in de remix de meeste potentie.

Dieptepunt: De kille sound zonder enige vorm van dramatiek die op Lamb’s Anger de overhand heeft.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Misschien dat deze sound op het podium beter tot zijn recht komt, dan in de huiskamer. Aanrader dus, dat optreden zaterdag in Paradiso!

Oordeel zelf: luisteren naar Lamb’s Anger

Luister ook eens naar: Mr Oizo - Moustache (Half A Scissor)  

Mr. Oizo staat aanstaande zaterdag in de Amsterdamse poptempel Paradiso

Mr. Oizo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws