SCSI-9 - Easy as Down (Kompakt)

Partyscene Redactie | 8 januari 2009
music

Tiësto, luistert u ook even?

Intro: Het einde van de Koude Oorlog in 1991 betekende een nieuw begin voor Rusland. Democratie bracht vrijheid op alle fronten. Ook muzikaal waaide er een nieuwe wind. De uitwassen van ‘The Summer of Love’ drongen ook langzaam in het Oostblok door. Anton Kubikov en Maxim Milyutenko alias SCSI-9 waren één van de eerste producers die dit oppakten en de technoscene in Moskou een gezicht gaven. Eind 2008 kwam met ‘Easy as Down’ hun vierde album uit op het Keulse Kompakt.

Het album ligt al een tijdje in de schappen. Toch loont het de moeite hier nog even bij stil te staan.Genre: techhouse

Bijzonderheden: Het album ligt al een tijdje in de schappen. Toch loont het de moeite er nog even bij stil te staan. SCSI-9 weet na zeer sterke albums als ‘Digital Russian’ en ‘The Line of Nine’ wederom te overtuigen. ‘Easy as Down’ is dromerig en swingend maar ook poppy en minimalistisch tegelijk. Een typische SCSI-9-productie dus. En die zijn niet voor één gat te vangen. Beatport plakt er een ‘techhouse’ en ‘minimal’-stempel op, maar is het dat ook? Eén ding staat vast; het gaat ver de diepte in. Of je nou liefhebber bent van techhouse, progressive of zelfs trance bent, het spreekt vele elektronica-freaks aan. De openingstrack ‘Blue Wolf from North’ bouwt een onheilspellende spanning op. Met ‘Vesna, Lastic & Elliott’ en ‘Nothing will Change It’ brengen de Moskovieten balearische chill-out naar de oever van Wolga. Met ‘Boy’s Away’ halen ze de banden aan met hun Servische broeders - typische Balkan-polonaisehouse. ‘Boy’s Away’ gaf de feestganger hoop, maar titeltrack ‘Easy as Down’ keert terug naar de chill-out modus. En daar komen we gelukkig niet vanaf. Want ‘Easy as Down’ is niet een dertien in een dozijn-release. Het is een plaat die je dag verlicht, ondanks deze donkere dagen. Trance-liefhebbers opgelet! Als de zwoele en dromerige muziek niet ten einde lijkt te komen met tracks als ‘Waterglide’ en ‘The Rime’, is daar ineens ‘Together’. Trance zoals trance zou moeten zijn. Tiësto, luistert u ook even?

Hoogtepunten: De dromerige en zwoele sfeer van het album komen het beste naar voren in ‘Vesna, Lastic & Elliott’. En voor op het buurtfeest ‘Boys Away’.

Dieptepunten: De afsluitende ambient track ‘Moses’ Tale’ is de diepste van het hele album.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Een dikke aanrader voor iedere dromer.

Oordeel zelf: luisteren naar Easy as Down

Luister ook eens naar: Ellen Alien - Sool

SCSI-9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws