Solomun - Saturday, I\'m in Love (Diynamic Music)

Partyscene Redactie | 15 december 2008
music

Neus voor kwaliteit

Intro: Slechts twee jaar timmeren het Hamburgse Diynamic en zijn sleutelfiguur (en mede-eigenaar) Solomun aan de weg, maar ze hebben een schare fans weten op te bouwen in zowel de house- als de technoscene. Met de compilatie 'Saturday, I'm in Love' presenteert Solomun een dubbellaar van kerstboomformaat. Die ene op Rockefeller Plaza,welteverstaan!

Genre: House, Minimal, Tech House.

Zijn dubbelcompilatie biedt een selectie met exclusieve onuitgebrachte tracks van o.a. H.O.S.H., Stimming, Trickski, terwijl zij die op zoek zijn naar een retrospectief van het label getrakteerd worden op een puike mix waarin Solomun je langs alle hoogtepunten van het label leidt.Bijzonderheden: Solumun bracht buiten zijn releases op Diynamic, ook tracks op gerenommeerde labels als Compost, Sonar Kollektiv, Liebe*Detail en Dessous uit, die in sets van vrienden als Âme en Ben Watt veelvuldig terug kwamen. Zijn dubbelcompilatie biedt een selectie met exclusieve onuitgebrachte tracks van o.a. H.O.S.H., Stimming, Trickski, terwijl zij die op zoek zijn naar een retrospectief van het label getrakteerd worden op een puike mix waarin Solomun je langs alle hoogtepunten van het label leidt.

Solomun & Stimming openen de eerste schijf met niet eerder uitgebracht materiaal als duo, maar leveren ook individuele bijdragen terwijl eigen gekweekte ster van Diynamic H.O.S.H zijn beste werk tot op heden aflevert met 'Gartenarbeit'. Verder zijn er nog topbijdragen van Jay Shepheard  en Trickski, die met zijn diepe ‘Your Lonely Nights’ een gevoelige snaar raakt. Tracks van veteranen als Ost & Kjex en nieuw talent Solar & Poppoke maken met juweeltjes van tracks nogmaals duidelijk waarom Diynamic een label is om in de gaten te houden.

De tweede schijf is een dik overgoten mix waarbij wederom uit de goedgevulde poel van Diynamic gevist wordt. Solumun’s mix stijl is warm en heeft een ongekende flow, waarmee hij je zowel langs pieken als dalen leidt. Stimming & H.O.S.H's monsterlijke ‘Radar’ en Guido Schneider's remix van ‘Feuervogel’ van Stimming en Solomun worden afgewisseld met diepere house remixbijdragen van Motorcitysoul en Jimpster in een opbouwende mix die menigeen in extase zal brengen.

 

Hoogtepunt: Te veel, misschien de Motorcitysoul remix van Solomun & Stimming’s Eiszauber, omdat hij diep en krachtig tegelijk is.

Dieptepunt: Geen, het label heeft een neus voor kwaliteit.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Houd je van echte house met een Detroit tintje die zowel hypnotiseert als stemming maakt? Dan is deze voor jou!

Oordeel zelf: luisteren naar Saturday, I'm in Love

Luister ook eens naar: Solomun remix van Tiger Stripes’ Voyage op Nite Grooves.

Diynamic Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws