Jazzanova - Of All The Things (Verve)

Partyscene Redactie | 9 december 2008
music

Sinterklaascadeautje

Intro: Ik weet niet hoe jullie sinterklaasavond hebben ervaren? Voor mij pakte vrijdag erg goed uit. Letterlijk en figuurlijk. De sint had namelijk een fijn cd’tje in mijn schoen gelegd.

Genre: soul, jazz, hiphop, brasil.

Ik weet niet hoe jullie sinterklaasavond hebben ervaren? Voor mij pakte vrijdag erg goed uit. Letterlijk en figuurlijk. De sint had namelijk een fijn cd’tje in mijn schoen gelegd.Bijzonderheden: Toen sint en piet van de week de kinderen in het schooltje tegenover mijn huis bezochten, werd het duo aangenaam verrast door de dikke jazzy broken beats die vanuit mijn kantoortje de straat inwaaiden. Al een paar weken zet ik verdacht vaak cd’s van Jazzanova op. Die eerste remixplaat blijft fenomenaal, de twee verzamelaar favoriete bewerkingen door de Duitse formatie retestrak, maar ook Jazzanova Mixing is er eentje om in te lijsten. Een dag later ging de telefoon en kreeg ik de muziekpiet aan de lijn: ‘Zeg Marcel, ik moest van Sinterklaas vragen naar welke muziek jij afgelopen week luisterde.’

Natuurlijk gaf ik niet alleen antwoord op zijn vraag, ondergetekende voegde er aan toe heel braaf te zijn geweest dit jaar, en het nieuwe album van Jazzanova nog niet in zijn bezit te hebben ...

De muziekpiet begreep de hint en op vrijdagavond werd ‘Of All The Things’ in mijn schoorsteen gekieperd. Maar niet voordat de kopieerpiet een brandje had gemaakt van het album, bestemd voor de boottocht terug naar Spanje. Die oersaaie Sinterklaasliedjes schijnen de knechtjes van de goedheiligman inmiddels behoorlijk de keel uit te hangen.

Toen het schip van Sinterklaas op zaterdagmorgen de Maas op koerste richting Spanje, gingen de pieten compleet los op de feestelijke soulkraker ‘I Can See’, met Ben Westbeech on vocals. Tijdens het prachtige ‘Little Bird’ - met de melancholische stem van José James - moest de troostpiet in actie komen, want geen van zijn collega’s hield het droog. Gelukkig volgde de vrolijke hiphopstamper ‘So Far Home’ (ft. Phonte) al snel. Binnen no-time veranderde het deck van het schip in een breakdance-competitie waar de pieten één voor één hun beste skills toonden aan de danspiet die uiteindelijk een winnaar uitkoos. Toen de vermoeidheid van een lange nacht cadeautjes rondbrengen uiteindelijk toesloeg, bracht de zwoele zang van Paul Randolph op het ingetogen ‘Dial a Cliché’ de rust terug op het schip van Sinterklaas.

Hoogtepunt: Of het nu tranentrekker ‘Little Bird’, het feestelijke ‘I Can See’ of het stoere ‘So Far From Home’ is - op geen enkele track slaat Jazzanova de plank mis.

Dieptepunt: Heel stiekem mis ik toch die rauwe broken beats uit Jazzanova dj-sets of remixen.

Twijfelgeval, bagger of aanrader? Aanrader! Ook al is ‘Of All The Things’ eerder een zwoele soulplaat dan een swingend nu-jazzalbum.

Oordeel zelf: luisteren naar: Of All The Things

Luister ook eens naar: Ben Westbeech, Nicole Willis & The Soul Investigators, Jamie Lidell

Jazzanova ft. Ben Westbeech - I Can See

 

Jazzanova

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws