Liquid Spirits - Music (Kindred spirits)

Partyscene Redactie | 14 november 2008
music

Sugar pie honeybunch

Intro: Liquid spirits is een collectief producers opgebouwd uit leden en ex-leden van gerenommeerde bands als Kane, Anouk, Borsato en Candy Dulfer. Twee jaar geleden was daar hun eerste ‘kindje’, dit najaar verschijnt opvolger Music.

Genre: Sweet, sweet soul.

Liquid spirits is een collectief producers opgebouwd uit leden en ex-leden van gerenommeerde bands als Kane, Anouk, Borsato en Candy Dulfer.Bijzonderheden: Wat duidelijk wordt na de eerste beluistering, is dat we hier inderdaad niet met een bijeengeraapt zootje amateurs te maken hebben. Alles klinkt strak, harmonieus en minstens even cool als de goed geïmiteerde 'soulbrothers and sisters' uit het Verenigd Koninkrijk en de United states of America.

Waar het wel behoorlijk aan schort, is de songkeuze. 1 vlot nummer, gevolgd door 13 keer vingerdippen in de honingpot, trekt alles behoorlijk uit verhouding.

Suikerspinnen, Barbies, a Million dollar wedding, All you need is love, koffie met melk en 5 klontjes suiker...

Alles druipt van liefde, liefde en heel veel suiker. En hoe tegendraads het ook moge klinken, niets irriteert meer dan 3 kwartier gejubel over ware liefde.

In dit land van notoire zeikerds moet het toch een koud kunstje zijn iemand te vinden die eens een lekkere tekst over het neersabelen van zijn/haar partner kan verzinnen? En die daar meteen ook een lekkere uptempo beat over heen zet? Een beetje meer variatie zou deze ‘kostschoolsoul’ net over dat randje van 'sophisticated' naar 'interesting' kunnen tillen. 

Hoogtepunt: Het potentieel is er duidelijk wel. Liedjes schrijven en uitvoeren is geen enkel probleem.

Dieptepunt: Elke verrassing ontbreekt, zodra het eerste nummer voorbij is. Er moet duidelijk iemand aangetrokken worden met een zwarte plek op zijn ziel.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Aleen in kleine porties te verteren.

Oordeel zelf: Luisteren naar Music

Luister anders eens naar: Labelgenoten Rednose Distrikt of Benny Sings Solo

Kindred Spirits

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws