Arsenal - Lotuk (Playout!)

Partyscene Redactie | 5 november 2008
music

Toppop

Intro: Ruim een half jaar na de Belgische release moeten de Nederlandse platenzaken er ook aan geloven: de derde plaat van Arsenal.

Genre: Toppop.

Ruim een half jaar na de Belgische release moeten de Nederlandse platenzaken er ook aan geloven: de derde plaat van Arsenal.Bijzonderheden: Het hoogste wat Arsenal vooralsnog in ons kikkerlandje heeft weten te bereiken, is optreden in het voorprogramma van Pete Philly & Perquisite in Paradiso op 6 december aanstaande. In thuisland België is de status van het duo al wat groter. Volslagen terecht ook, vinden wij hier. Want ook al zouden we de laatste 2 cd's van de mannen zonder meer in de bak 'popmuziek' plaatsen, dan toch wel graag prominent vooraan. (Iets wat trouwens goed te doen is, als je groepsnaam toch al met een 'A' begint.)

Arsenals eerste plaat, Oyebo Soul, is een aardige cd waar met een nogal obscuur zangcollectief een redelijk geslaagde poging gedaan is Afrikaanse-, Latin- en funky nummers te maken. Achteraf gezien mag het een beetje teveel in muzikale hokjes gesplitst zijn, qua arrangementen is duidelijk te horen dat de heren best een liedje kunnen schrijven.

De tweede cd, Outsides, laat een groep horen die helemaal hun eigen ding gevonden heeft. Meest opvallend nieuwtje is de keuze voor een meer folky inslag. Deze sound wordt op de derde cd geconsolideerd. Vaak iets steviger, deze keer, en met een flinke knipoog naar synthi-coryfeeën uit de jaren tachtig. Arsenal is die band die wij hier zo missen tussen de 'Dijk' en, 'Blof' en de grootstedelijke Ar-en-bie-ers. Maar, alei, Brussel is dan ook net wat meer een echte metropool dan pak-em-beet Zierikzee of Almere.

Hoogtepunt: Het hele album.

Dieptepunt: Geen schijn van kans naast de 3-j's en Marco in de album top-100. Het had zo mooi kunnen zijn.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Pop met een capital 'P'! 

Luister ook eens naar: Arsenal - Oyebo Soul  

L2P-interview Arsenal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws