Dapayk Solo - Devil’s House (Mo’s Ferry Prod.)

Partyscene Redactie | 22 oktober 2008
music

Angstaanjagende tour in het huis van Lucifer

Intro: Iedere Duitser is jaloers op Niklas Worgt alias Dapayk. Niet om zijn producties of uiterlijk, maar om het feit dat hij jarenlang een duo heeft gevormd met topmodel Eva Padberg. Padberg is een podiumdier. Of het nu gaat om een catwalk in Parijs of een underground technofeest - deze dame schittert altijd! Haar muzikale aspiraties hebben te lijden onder haar carrière als model. In afwezigheid van Padberg, werkt Dapayk noodgedwongen alleen en brengt muziek uit als Dapayk Solo. ‘Devil’s House’ is zijn tweede solo album.

  

Genre: techno, electro

'Devil's House' is een kijkje in het huis van Lucifer. Bij binnenkomst word je niet bepaald onthaald met engelengezang.Bijzonderheden:De tijdelijke afwezigheid van Padberg zorgt niet voor een stijlbreuk in de muziek van Dapayk. De achterblijver gaat verder waar het duo gebleven was: duistere op minimale leest geschoeide techno met een incidentele knipoog naar elektronische muziek in de ruimste zin van het woord. ‘Devil’s House’ is een kijkje in het huis van Lucifer. Bij binnenkomst word je niet bepaald onthaald met engelengezang. De intro zet meteen de toon - het zijn donkere krachten van een zaag die je tegemoet komen. Op het eerste gehoor nog onschuldig, totdat de zaag in de aanval gaat met de technoknaller ‘The Saw Attacks’. Vervolgens gaan je haren recht overeind staan met de experimentele electro-track ‘Better Stop Breathing’. Het einde van de beproeving lijkt in zicht. Het zijn de geruststellende vocalen van ‘Right Here With Me’ die de zon doen doorbreken. Schijn bedriegt, want met de electro-track ‘How Low’ lijkt de duivel zich in levende lijven te openbaren. Verwacht niet alleen techno op dit album. Naast de aanwezige electro-tracks heeft Dapayk goed naar de dubstep van Burial geluisterd. Met ‘Niro’ benadert Dapayk het uitzonderlijke niveau van de schuchtere Engelsman. Genoeg van de duivelsachtige muziek? Met de warme en melodieuze tracks ‘Skit’ en ‘A Wave That Leads You Home’ komt de tour in het huis van de duivel toch nog op een warme manier ten einde.

Hoogtepunt: ‘A Wave That Leads You Home’

Dieptepunt: Dapayk stelt zichzelf de vraag met ‘How Low’. We kunnen hem geruststellen; op dit album is geen muzikaal dieptepunt te vinden.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader, maar niet geschikt voor kinderen onder de 12 en zenuwenlijders!

Oordeel zelf: luisteren naar Devil’s House

Luister ook eens naar: Dapayk Solo - Impulsion Parasite

 

Aanstaande zaterdag treedt Dapayk Solo (dus zonder Padberg) op in de Rotterdamse Catwalk. Naast Dapayk zullen o.a. B-Voice, Olene Kadar en Dollkraut optreden.

 

Dapayk

Mosferry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws