Charles Webster - Coast2Coast / in the House

Partyscene Redactie | 20 oktober 2008
music

Deephouse-juweeltjes

Intro: Komend weekend is Charles Webster in ons land te bewonderen. Zaterdag (K-Space en Westergas) is de Britse dj/producer actief tijdens het Amsterdam Dance Event. Zondag doet de deephousekoning de Rotterdamse Catwalk aan. Wat kan je van hem verwachten?

 

Genre: Oceaandiepe deephouse.

Charles Webster in the HouseBijzonderheden: Charles Webster richt zich de laatste jaren steeds meer op zijn dj-carrière. Dat is niet vreemd. Gaan zijn platen begin jaren negentig als warme broodjes over de toonbank (met 10.000 tot 20.000 verkochte singles per release), mag hij in tijden van muzikaal reces bij wijze van spreken blij zijn als hij een label vindt dat zijn muziek uitbrengt. Hoe dan ook blijven de tracks van Charles Webster zeer geliefd onder de fijnproevers. Liefhebbers (dj’s, luisteraars) van soulvolle deephouse, een subgenre dat begin jaren negentig zijn populairste tijd doormaakt, mogen de laatste twee verzamelaars van Webster dan ook niet laten liggen. Op de triple-verzamelaar In The House op het Britse Defected-label (met deephousemix, downtempo-mix en verzameling eigen producties) hoor je de veelzijdigheid van de man die successen kende met ontzettend veel aliassen, waaronder Furry Phreaks, Presence, DJ Profile, Unique en Megatonk. De man draait niet alleen ontzettend mooie en gevoelige, vocale deephouse met jazz- en soulelementen, maar is ook in staat prachtige platen in dit genre te fabriceren. Op zowel In The House als zijn onlangs verschenen Coast2Coast-mixalbum Coast2Coastwordt ’s mans eigen werk gemixt met fraaie materiaal van de groten der deephouse-aarde. Met soms een uitstapje naar vervolgen tijden (met klassieke housetracks van o.a. Chez Darnier, Larry Heard en Moodymann), maar vooral ook nieuwe tranentrekkers en heel veel nummers van Charles Webster zelf. Je kan een boek schrijven over de muziek van Charles Webster en zijn geluid als dj, verstandiger is om deze twee verzamelaars gewoon aan te schaffen en hem aankomend weekend te aanschouwen. Krijg je geen spijt van.

 

Hoogtepunt: Is die geweldige plaat van Basement Jaxxer Simon Ratcliffe (Back to the City) nou een nieuwe knaller, of gemaakt in de tijd van Samba Magic? (Waar hij wel erg veel op lijkt.)

Dieptepunt: Dieper dan de deephousesound van Webster bestaat bijna niet.

Oordeel zelf: luisteren naar Coast2Coast

Bagger, twijfelgeval of aanrader? Aanraders. Geloof je me niet? Ga naar die man luisteren van het weekend!

Luister ook eens naar: Charles Webster - Remixed on the 24th July

Ook erg fijn: Tom Middleton, Ben Watt, Osunlade, Moodymann

L2P-interview Charles Webster

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws