Secret Sundaze presents Tobi Neumann

Partyscene Redactie | 30 juli 2008
music

After-party met muziek als drug

Intro: Vroeger, toen er nog meer illegale dan legale party’s werden gegeven, moest je er heel wat voor doen om een feestlocatie te ontdekken. Zo had je in Rotterdam de 010-feesten. Via een geheim 010-nummer, dat al lastig te traceren was, kreeg je een dag van te voren een cryptische omschrijving van het adres van een fabriekshal, loods of herenhuis, waar tot in de vroege uurtjes zou worden gefeest als de politie de boel niet zou ontmantelen.

Genre: house.

Tobi Neumann zet met 16 fraaie houseplaten zo’n spannende vibe neer dat je niet door hebt dat je op zaterdagnacht genomen pilletje en lijntje coke al lang zijn uitgewerkt.Bijzonderheden: Van de authentieke manier van illegaal feesten is anno 2008 nog maar weinig over. Een feest in deze tijd moet immers laagdrempelig zijn, anders komt er geen hond opdagen. Dat beseft ook de organisatie van de Secret Sundaze-feesten, die in heel Europa worden gegeven - het vaakst in hometown Londen. Eigenlijk is er niets geheim aan Secret Sundaze. Er is een homepage - zelfs een MySpace-pagina - er worden flyers gedrukt en de locaties zijn ruim van te voren bekend bij het publiek. Toch zijn deze zondagmorgenfeesten berucht. Voornamelijk in Londen, maar ook op Ibiza en in diverse Europese ‘underground’ clubs. De betere dj’s in het house- en technowereldje draaien er hun platen tot laat in de middag. Sebo K, Dixon, Michael Mayer, Steve Bug, Luciano, Ricardo Villalobos en Anja Schneider - tijdens Secret Sundaze kun je juist die dj’s achter de decks verwachten die in staat zijn om met lange sets een crowd volledig om hun vinger te winden. Zo ook Tobi Neumann, resident-dj van Secret Sundaze. De Duitse dj-veteraan (43) weet waar het publiek in de vroege zondaguurtjes, na een lange nacht clubben, behoefte aan heeft. Niet aan pompende climaxtechno, maar aan diepe, melodieuze, spannende en trippy dansmuziek. Hij creëert met 16 fraaie houseplaten zo’n spannende vibe, dat je niet door hebt dat je op zaterdagnacht genomen pilletje en lijntje coke al lang zijn uitgewerkt. Een zondagmorgenset van Neumann geeft zoveel energie, dat je wel tot maandagavond door kunt feesten.

Hoogtepunt: De subtiele opbouw van Neumann. Elk plaatje lijkt een extra tikje, clickje, basje, hihatje en basdrumpje te hebben.

Dieptepunt: Na drie kwartier kakt Neumann heel even in met een tweetal ‘niets aan de hand platen’, waarna hij genadeloos toeslaat met een wervelend einde van zijn set.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Secret Sundaze is een absolute aanrader voor diegene die een after-party zonder al teveel chemicaliën wilt ervaren.

Oordeel zelf: luisteren naar Tobi Neumann's Secret Sundaze-mix

Luister ook eens naar: DJ Dixon, Sebo K en/of Michael Mayer

Tracks Secret Sundaze presents Tobi Neumann

1. Osunlade 'My Reflection' (Strictly Rhythm)

2. Sascha Dive 'Bdown Variation 7' (Deep Vibes Recordings)

3. Move D 'Quit Quitting' (Uzur)

4. Vero and Federico Molinari 'It Ain't Music' (Love Letters From Oslo)

5. Filsonik feat. Soni 'Here To Stay' (Vega Records)

6. Mr. Raoul K 'Le Cercle Peul' (Baobab Music)

7. Minilogue 'Jamaica' (Cocoon Recordings)

8. Kerri Chandler 'Pong' (Deeply Rooted House Records)

9. Nathan Hawkes 'Derrick's Chase' Vox mix (Analogue 002)

10. Rhythm and Sound 'Ruff Way' Bootleg Version / Burial Mix (Basic Channel)

11. Billy Dealessadro 'Nitrogen Bass' (Harthouse Mannheim)

12. Stimming, H.O.S.H. & Solomun 'Radar' (Dynamic)

13. Ralph Sliwinski 'Pox Box' Johnny D remix (Susitech)

14. Sensitiva 'Viola Tricolor' (Unreleased)

15. Jus Ed 'Kick It Up Pt.4' (Underground Quality)

16. Guillaume 'Les Gans' (Musique Risquee)

Tobi Neumann

Secret Sundaze

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws