Luciano - Fabric 41 (Fabric)

Partyscene Redactie | 21 juli 2008
music

Latin spirit

Intro: Als je van plan bent het Welcome to the Future-festival te bezoeken op 2 augustus, dan mag je het optreden van Luciano op het hoofdpodium eigenlijk niet missen. Met zijn nieuwe mixalbum voor Club Fabric laat de voorman van het populaire house- en technolabel Cadenza horen waarom.

Genre: house, minimal techno.

Via een aantal producties afkomstig van zijn eigen label Cadenzo voelen we ook de Latijns-Amerikaanse spirit in de muziek van Luciano.Bijzonderheden: Toegegeven: ik stond op het punt om deze cd tot op het bot af te kraken. Ik had een verhaal over minimal-geneuzel voor drugsverslaafden al in mijn hoofd zitten. Ik dacht nog: ‘Als je deze muzikale rit van begin tot eind wilt meemaken zonder in slaap te vallen, moet je haast wel met je neus in een flinke zak poeder zitten.’

Totdat ik mijn koptelefoon pakte en de volumeknop een tandje hoger zette. Dan blijkt de minimale house- en technosound van de Zwitserse Chileen Luciano best te pruimen. En wordt de cd, naarmate die vordert, steeds beter. De spanning, de energie en het tempo nemen track na track heel geleidelijk toe. Via een aantal producties afkomstig van zijn eigen label Cadenzo voelen we ook de Latijns-Amerikaanse spirit in de muziek van Luciano. Dat betekent heel veel percussie - een trommeltje hier, een congaatje daar. Dat maakt de muziek wel zo dansbaar, ondanks het relatief lage tempo van zo’n 125 beats per minuut. Knappe mix van iemand die begrijpt hoe zijn set het best tot zijn recht komt: met een mooie opbouw, veel percussie en een paar echte tranentrekkers.

Hoogtepunt: Over tranentrekkers gesproken: Als dat kerkorgeltje in het nummer ‘In Church’ (hoe toepasselijk) van M83 ook wordt gebruikt op zondagmorgen in het huis van God, dan ga ik me nu bekeren tot het 'Gristendom'.

Dieptepunt: Fabric 41 is niet bedoeld als achtergrondmuziekje. Dan komt de muziek van Luciano totaal niet over.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanradertje voor in de autostereo, op weg naar Recreatieoord Het Twiske, waar op 2 augustus het Welcome to the Future-festival plaatsvindt.

Oordeel zelf: luisteren naar Fabric 41

Luister ook eens naar:

Isolee, Ricardo Villalobos of Sebo K

Tracklisting

1. Rhadoo - Slagare
2. Brothers' Vibe - El Baile (Accapella)
3. Djulz - Yo Momo
4. Los Updates Ft. Luciano - Getting Late (Luciano's Getting Late Remix)
5. Reboot - Be Tougher
6. Alex Picone - Floppy
7. Sety - Mogane (Guillaume & The Coutu Dumonts Remix)
8. Johnny D - Orbitalife
9. Julien Jabre - Jungle Beatz
10. M83 - In Church
11. Kevin Saunderson Ft. Inner City - Good Love (Luciano's Good Love Remix
12. Phuture - Rise From Your Grave (Tiefschwarz Remix)
13. Schneider, Galluzzi - Albertino
14. Djulz - So You Know
15. Kenny Larkin - You Are.... (Original Mix)
16. Chymera - Arabesque

Luciano

Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws