Loco Dice - 7 Dunham Place (Desolat)

Partyscene Redactie | 18 juli 2008
music

‘I Love New York’

Intro: Spin doctors zijn van alle tijden, artiesten en genres. Van late night shows tot cabaretiers en van zangers tot producers. Eén ding hebben ze gemeen. Nooit waren ze zo ver gekomen zonder. Frans Bauer heeft Emile Hartkamp, Goldie had Rob Playford, DJ Jean de Klubbheads, Sven Vath had Ralf Hildenbeutel en Loco Dice heeft Martin Buttrich. Samen sloten ze zich op in een studio gevestigd op 7 Dunham Place in New York om aan een album te werken. Het resultaat van zes maanden hard werken ligt nu in de winkel onder de gelijknamige titel ‘7 Dunham Place’.

Genre: house / techno

Bijzonderheden: Timo Maas maakte er nooit een geheim van. De grote motor achter zijn succesvolle albums ‘Loud’ en ‘Pictures’ was niemand minder dan Martin Buttrich. Wat Buttrich was voor Timo Maas, dat is hij nu voor Loco Dice. Aan het begin van deze eeuw was de Tunesiër van oorsprong, Yassine Ben Achour alias Loco Dice, alleen in Duitsland een gerenommeerde dj. Een internationale doorbraak liet op zich wachten. Totdat Met ‘7 Dunham Place’ brengt Loco Dice met behulp van Buttrich zijn eerste soloalbum uit. Het is een vruchtbare tijd geworden in New York.muzikale duizendpoot Buttrich zich over hem ontfermde. Wat Buttrich had met Timo Maas, zet hij met de jonge Dice voort. Een muzikale twee-eenheid die met de ene na de andere hit de dansvloeren in vuur en vlam zette. Een succesduo was geboren. Met ‘7 Dunham Place’ brengt Loco Dice met behulp van Buttrich zijn eerste soloalbum uit. Het is een vruchtbare tijd geworden in New York. Dat kan ook niet anders, want inspiratie en creativiteit liggen daar voor het oprapen. Gedurende negen tracks vatten ze zes maanden New York samen. Van het ontbijt ’s ochtends bij Nina, verwerkt in het mooie ‘Breakfast at Nina’s’, tot een bezoekje aan ‘La Esquina’. New York is een stad van uitersten. Koud en donker in de winter, zonnig en kleurrijk in de lente. Ze verwerken de sfeer van de jaargetijden op meesterlijke wijze in hun muziek. ‘Black Truffles in The Snow’ is donker en onheilspellend als de winter, ‘Tight Laces’ is opgetogen en fleurig als de lente. Het verblijf ging niet helemaal over rozen. Het dak bleek niet bestand tegen regen. Met man en macht werden emmers ingezet om het water op te vangen. Ellende is in muziek al vaker de aanleiding geweest tot meesterwerken. Met de eerste druppel in ‘I Got Leaks In The Roof’ lijkt het nog mee te vallen. Maar het onheilspellende karakter van de track verraadt dat de vele emmers niet toereikend zijn geweest. Na zes maanden nadert de ontknoping. Het is tijd om naar huis te gaan en afscheid te nemen. ‘M Train To Brooklyn’ schetst perfect de laatste uren in New York. Wie er is geweest, kent het gevoel. Het gevoel dat je nog geen afscheid wilt nemen. De geluiden van een overvolle metro naar Brooklyn tezamen met trage en treurige housesounds maken de melancholie op  7 Dunham Placecompleet.

Hoogtepunt: ‘7 Dunham Place’ is het ultieme muzikale verslag van 6 maanden New York. Vele facetten van het dagelijkse leven in deze metropool zijn erin verwerkt.

Dieptepunt: Het moment dat je afscheid moet nemen van New York. Er rest niets anders dan herinneringen. En het prachtige album ‘7 Dunham Place’.

Twijfelgeval, aanrader of bagger:Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar 7 Dunham Place.

Luister ook eens naar: Dominik Eulberg - Heimische Gefilde

Loco Dice

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws