Backlash - Scratch\'n win (Waxup records)

Partyscene Redactie | 17 juli 2008
music

Nieuwste elektronische zonsondergang

Intro: Met als muzikale achtergrond dj-sets in stamppaleizen als 'Boccaccio' en 'La Rocca', en in fel contrast daarmee de piano-jazz-school en Antwerpse nummer 1 loungebar 'The Bar room', leek het qua muzikaal verleden wel eens heel erg spannend te gaan worden met de muziekkeuze van deze heren.

Genre: EBM.

Eric Powa B en Julian K's tweede langspeler neemt ons ook nog eens mee naar de 'nieuwste elektronische horizon' van het duo, staat geschreven in de perssheet.Bijzonderheden: Eric Powa B en Julian K's tweede langspeler neemt ons ook nog eens mee naar de 'nieuwste elektronische horizon' van het duo, staat geschreven in de perssheet. Tel daarbij de 2 remixen van Tomas Andersson en T.Raumschmiere op, en het kan toch haast niet meer mis gaan?

Helaas blijkt dit album bij lange na niet zo baanbrekend te zijn als ons wordt beloofd. Muzikaal leunt het behoorlijk op het verleden. Een verleden waar de Belgen wel alle recht op hebben. EBM, New Beat en noem nog maar een paar zijsporen op, België heeft zich altijd al de bakermat van de elektronische beats mogen noemen. De nieuwste elektronische horizon blijkt hier jammer genoeg niet meer dan de zoveelste nostalgische muzikale zonsondergang te zijn. Al is het alleen al vanwege de tenenkrommende zang.

Hoogtepunt: Een beetje nostalgie, zo af en toe.

Dieptepunt: Zonder overtuigende zanger/zangeres blijft het niveau steken op: 'amateur'.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Geen aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Scratch’n win

Luister ook eens naar: de zang van de gemiddelde deelnemer aan het Eurosong Festival.

The Blacklash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws