Ralf Gum - Uniting Music (Go-Go Music)

Partyscene Redactie | 19 juni 2008
music

Kein Schweinerei!

Intro: Geheel volgens Duitse traditie voetbalt ‘die Mannschaft' tijdens dit EK een behoorlijk potje behoudend (lees: saai) voetbal. Op muzikaal gebied zijn er de laatste jaren gelukkig wel wat verassende ontwikkelingen bij onze oosterburen gaande. Want waar de behoudende voetballers tijdens dit EK de grootste verliezers lijken te worden, hebben de Duitse houseproducers met een hang naar oude housetradities juist wel de langste adem.

Genre: Diepe shit.

Naast het draaien van talloze dj-sets, legde Ralf het afgelopen jaar contact met een bataljon zangers en zangeressen die geknipt leken voor zijn soloalbum. En het resultaat is erg geslaagd.Bijzonderheden: Eén van hen is de Duitse producer Ralf Gum. Hij zet met zijn GoGo-label al jaren een constante sound neer, wars van alle muzikale trends. Naast het draaien van talloze dj-sets, legde Ralf het afgelopen jaar contact met een bataljon zangers en zangeressen die geknipt leken voor zijn soloalbum. En het resultaat is erg geslaagd. Ralf levert perfecte muziek af, die grofweg laveert tussen broken beat en heel fijne, diepe house. Vocalisten Inaya Day, Wunmi, Diamondancer, Monique Bingham, Beate S. Lech, Hanna Hais en vele anderen zingen ook nog eens de sterren van de hemel. Leuke bijkomstigheid is dat de nummers niet simpelweg ge-edit (lees: afgekapt) zijn, of veel te lang duren. Ralf mixt de nummers heel speels met elkaar, op een manier dat het je in eerste instantie niet eens opvalt.

Uniting Music is een album met genoeg kwaliteit om je door een hete, slopende zomer heen te helpen. Met ruimschoots aanwezige latin-percussie, maar evengoed met genoeg emotie en 'soul' om ook de komende winter bij een knapperend haardvuur nog eens in je cd-speler te stoppen.

Hoogtepunt: Hier is wel heel weinig mis mee!

Dieptepunt: Zo diep hoor ik ze in Nederland maar zelden. Gelukkig voetballen wij wel veel beter.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Uniting Music

Luister ook eens naar: Arrival Volume 1

 

Ralf Gum

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws