Fuse presents ... Adam Beyer (Music Man)

Partyscene Redactie | 19 mei 2008
music

Blijft-ie nou alweer hangen?

Intro: Zouden er techno-dj’s zijn die denken: 'Ach, dat publiek danst vanzelf wel. Af en toe die baslijn wegdraaien, soms een roffelende break toevoegen, en die meute komt spontaan op gang.' Zouden er techno-dj’s zijn die duizenden euro’s vragen voor een twee uur durende monotone beat? Zou het?

Genre: techno.

De nieuwe Fuse-cd is een slaapverwekkend album. Eentje van het soort: ‘blijft-ie nou alweer hangen?’.Bijzonderheden: Ja, ze bestaan. Eentje komt uit Zweden. Het is een man die eind jaren negentig prachtige technoplaten maakt en de ene na de andere crowd met verpletterende sets om zijn dj-vingers windt. Maar zo origineel en verrassend als zijn muziek tien jaar geleden is, zo gedateerd en voorspelbaar klinkt het nu. De Zweed bedoelt het misschien wel goed, met zijn dj-mix waarin hij tracks en remixes afwisselt van o.a. Joel Mull, Andre Galluzzi en Mathew Jonson, nooit slaat de vlam in de technopan. De nieuwe Fuse-cd is een slaapverwekkend album. Eentje van het soort: ‘blijft-ie nou alweer hangen?’. Het is niet alleen een belediging voor de roemruchte technoclub in Brussel, maar ook een dieptepunt voor de cd-reeks met voorheen louter prachtige edities, o.a. gemixt door Dave Clarke, DJ Hell, Joris Voorn en Charles Siegling. De nieuwe Fuse-cd is ook een schande voor al die goede producers die de Zweedse platendraaier toestemming gaven om hun tracks te gebruiken. Aan hun muziek ligt het niet eens zozeer. Fuse presents Adam Beyer is vooral de frisbee van de maand, omdat de Zweedse dj op geen enkele manier laat blijken dat hij het dj-vak spannend, inspirerend of gewoon leuk vindt. Begrijp je nou waarom hij altijd met zo’n stoïcijnse blik achter de draaitafels staat?

Hoogtepunt: na anderhalf uur inspiratieloos gebeuk eindelijk rust.

Dieptepunt: Adam Beyer die Mathew Jonson’s prachtige ‘Marionette’ heeft verkracht. Het verval sluipt ook in zijn producties.

Aanrader, twijfelgeval of bagger. Nogmaals: frisbee van de maand.

Oordeel zelf: luisteren naar Adam Beyer z’n Fuse-mix

Luister wel naar: alle andere Fuse-mixen, waaronder die van Joris Voorn, Shinedoe of Technasia

 

Tracklist:

01 Patrik Skoog - Jack is Back

02 Joel Mull - Coconest

03 Mauro Picotto - Flashing

04 Mute - Glitch Yourself (Man-d.a Goldseries Reprise)

05 Martinez - Expander

06 Lem - Wordless

07 Braincell - Absorb (Grindvik Remix)

08 Christian Smith & John Selway - Total Departure

09 Zahn - Anti-gray (Joel Mull's White Mix)

10 Schneider & Galluzzi - Albertino

11 Anton Pieete - New Wave Mothers

12 76-79 - Six Ten

13 Museum - She Was Asking For It

14 Kyle Geiger - Identity Crisis

15 Jackmate - Boots

16 Pedro Trotz - Soller

17 Paco Osuna - Orbeat

18 D'julz - Just So You Know (2000 & One Remix)

19 Acid Circus - Reduxtion (Agaric Remix)

20 Maetrik - Choose Your System

21 Patrik Skoog - Good Machine

22 Mathew Jonson - Marionette (Adam Beyer Remix)

 

Op zaterdag 28 juni draait Adam Beyer voor de tachtigste keer op Awakenings. Tijdens Dance Valley op 12 juli host de Zweed zelfs zijn eigen Drumcode-tent. Misschien dat hij dan beter in vorm is.

 

Adam Beyer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws