Logistics - Reality Checkpoint (Hospital)

Partyscene Redactie | 14 mei 2008
music

De vele brillen van Logistics

Intro: De carrière van Logistics is er één uit een jongensboek. In de voetsporen van zijn broer Nu:tone bestormt de jonge producer uit Cambridge sinds 2004 de drum&bass-scene. Met zijn debuutalbum ‘Now more than Ever’ bereikt hij meteen het hoogst haalbare: de titel voor het beste album van 2006 op de BBC 1Xtra Awards staat nu al in zijn prijzenkast. Twee jaar later hoopt hij met ‘Reality Checkpoint’ het succes van zijn debuutalbum te overtreffen.

Genre: drum&bass

Logistics – 'Reality Checkpoint'Bijzonderheden: Op de dubbelaar ‘Now More Than Ever’ gaf Logistics zich helemaal bloot. Van soulvolle en jazzy drum & bass tot duistere dijenkletsers; Logistics is van alle markten thuis. Hij zet dit door op ‘Reality Checkpoint’. Met 14 tracks houdt hij zich ditmaal in, maar gelukkig is er genoeg ruimte voor muzikaliteit en diepgang. Het begint al met de openings-track ‘96’ die veel raakvlakken heeft met de drum & bass-klassieker ‘Planetary Funk Alert’ van Seba. Daar blijft het niet bij, want ook ‘Dreamer of Dreams’ en ‘Trying Times’ swingen de pan uit. Daarnaast bedient Logistics de fans van het duistere werk. Hij kan scheuren als de beste, maar het is nooit over the top. Subtiliteit staat centraal met diepe, duistere tracks als ‘Continuum’, ‘Glitch’ en ‘Lullaby’. De enige smetjes op het album zijn electro-georiënteerde tracks als ‘Daybreak Sequence’ en ‘Cocoon’ - klinische muziek met overdreven bleepjes. Ook dubstep zit in het repertoire van Logistics en met ‘Cold World’ hoopt hij binnen dit genre naam te gaan maken. Helaas ontstijgt het de middelmaat niet. Met ´Reality Checkpoint´ levert Logistics een degelijk album af. Hier en daar had het misschien wat opgeleukt kunnen worden met gastvocalen. Desalniettemin slaagt hij in zijn missie, want 'Now More Than Ever' heeft een waardige opvolger gekregen.

Hoogtepunt: De jazzy tracks op het album: ‘96’, ‘Dreamer of Dreams’ en ‘Trying Times’.Dieptepunt: Het electro-gebleep van ‘Daybreak Sequence’ en ‘Cocoon’.

Bagger, twijfelgeval of aanrader: Aanrader.

Zelf luisteren (en kopen) Logistics -'Reality Checkpoint'

Luister ook eens naar: Logistic - Now More Than Ever

Logistics

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws