4 Hero Mixing (Sonar Kollektiv)

Partyscene Redactie | 21 april 2008
music

Even afwisselend als de muziek van 4 Hero

Intro: Fijn, een compilatieserie waarvan niet iedere twee maanden een nieuw editie uitkomt. Overdaad schaadt nu eenmaal. Bovendien lag de lat na de eerste twee fenomenale ...Mixing albums, samengesteld door Jazzanova en Âme, ook wel erg hoog. Wie durft daar zijn handen aan de branden? Dego van 4 Hero bleek hiertoe wel bereid. De mix die hij afleverde is, net als de muziek van 4 Hero in geen enkel hokje te plaatsen.

Genre: Van alles was

De mix die hij afleverde is, net als de muziek van 4 Hero in geen enkel hokje te plaatsen.Bijzonderheden: 4 Hero, tsja, wat voor muziek is dat? Het collectief is zo veelzijdig dat er onmogelijk een etiket op te plakken valt, behalve het etiket 'kwaliteit', wat opgaat voor vrijwel alles wat het Londense viertal aanraakt. Dego was één van de producers die jaren geleden aan de wieg stond van het broken-beat, een genre dat met veel gebroken tromgeroffel aangekondigd werd, maar even snel weer met stille gebroken trom verdween. Ook op ...Mixing is er, op twee sterke tracks van Face en Alladin na, weinig broken beat te horen. Wel vette hiphop (van o.a. J-Dilla en Little Brother), proto-electro, dub, reggae en funk (het openingsnummer van Bootsy Collins is meteen al één van de beste nummers van de cd). Een mix die even afwisselend is als de muziek van 4 Hero, maar in tegenstelling tot albums als Two Pages en Creating Patterns, is deze mix niet tijdloos of baanbrekend. Daarvoor ontbreken nummers die echt blijven hangen, of iets met je doen. ...Mixing is meer een bloemlezing van relevante stijlen die je terughoort in de muziek van 4 Hero, dan een mixalbum dat op zichzelf kan staan, iets waar Jazzanova en Âme wel in zijn geslaagd.

Hoogtepunt: Het is zeker een verrassende mix.
Dieptepunt: Er zit wel erg weinig lijn in.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Twijfelgeval. Allemaal goede nummers hoor, maar geen enkel nummer waarvoor je naar de cd-speler loopt om hem nog eens te horen.

Oordeel zelf: luisteren naar 4 Hero Mixing

Luister ook eens naar:

Jazzanova Mixing

Âme Mixing

Tracklisting:

01. Bootsy Collins - Fat Cat
02. Int - Beat
03. Dabrye - Game Over
04. J-Dilla - Over The Breaks
05. Raymond Scott - Lightworks
06. Two Sisters - High Noon
07. Face - Act Like All Is Right
08. Scientist - Blood On His Lips
09. The Skatelites - Roots Dub
10. Patrice Rushen - Message In The Music
11. Georgia Ann Muldrow - Blackman
12. Roy Hargrove - On The One (Sa-Ra-Remix)
13. Aladdin - The Silent Whisper
14. Little Brother - Nighttime Maneuvers
15. Waajeed - Make Doe

4 Hero

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws