Polder - Poldermodel (Intacto)

Partyscene Redactie | 10 april 2008
music

Trots op Nederland

Intro: Het zou zomaar de verpakking kunnen zijn van de soundtrack van Trots op Nederland, die rood-wit-blauwe cd-hoes van Polder’s debuutalbum. Maar aangezien ijzeren Rita niet bepaald fan is van het Poldermodel, hoeven producers Laurens Lanting (aka Lauhaus) en David Labeij niet te rekenen op een boeking tijdens één van haar door vaderlandsliefde doorspekte partijbijeenkomsten.

Genre: minimal techno.

Het zou zomaar de verpakking kunnen zijn van de soundtrack van Trots op Nederland, die rood-wit-blauwe cd-hoes van Polder’s debuutalbum.Bijzonderheden: Gelukkig heeft de zwarte parel van de Nederlandse technoscene, dj en producer Shinedoe, wel contact opgenomen met het duo. In 2006 brengt zij de eerste Polder-ep uit op haar Intacto-label. Twee jaar en drie ep’s later, is het tijd voor een albumrelease. Nou ja, album. Er staan slechts 8 tracks op Poldermodel. DJ-tracks wel te verstaan. Hoewel met elkaar gemixt, om het wat spannender te maken voor de thuisluisteraar, komen de nummers niet altijd over. Als je er even niet met je gedachten bij bent, bij de muziek, dan klinkt Poldermodel als een slaapverwekkend, dertien in een dozijn technoplaatje dat je, in de categorie 'mislukte aankopen', voor een prikkie aanbiedt op Ebay. Luister je intens naar Poldermodel - tips: met koptelefoon en/of via een goed soundsystem in je auto - dan wil je niets liever dan losgaan op een volle dansvloer, tijdens een ondergronds technofeestje in een bunker waar het condens van het plafond druipt. Want als je de muziek van Polder eenmaal in je onderbuik voelt - die pakkende beats, die sissende hi-hats, die aanstekelijke melodielijntjes en die catchy clicks en clacks, besef je dat wij Nederlanders trots moeten zijn op jongens als de Polderboys. Die driekleur op de albumhoes is daarom nog niet eens zo slecht gekozen.

Hoogtepunt: Het zweverige ‘Strange Ways’. Dat is zo’n track waarmee iemand als Michael Mayer een crowd naar zijn hand zet.

Dieptepunt: 8 tracks is echt te weinig voor een album.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, maar op de juiste tijd en plaats. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een clubnacht of op je mp3-speler tijdens een partijtje spinnen in de gym. Ga je vast heel hard van.

Oordeel zelf: luisteren naar Polder

Luister ook eens naar:

Vector Lovers - Afterglow

Dave DK - Lights and Colours

Gabriel Ananda - Bambusbeats

 

De releaseparty van Poldermodel vindt aanstaande zaterdag plaats in het Amsterdamse 11, waar Polder wordt bijgestaan door Dave Ellesmere, 2000 and one en Shinedoe.

 

Polder

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws