Defected in the house - Miami

Partyscene Redactie | 26 maart 2008
music

From Sunset to Sunrise

Intro: Zoals de paashaas zich niet door een hagel- of sneeuwbuitje laat tegenhouden, zo ondergaat de Defected-crew elk jaar zonder morren de Amerikaanse douaneterreur om acte de presence te geven op de officiële aftrap van het partyseizoen. Ja, de Miami Winter Music Conference is er weer, en zoals gebruikelijk de bijbehorende Defected-verzamelaar.

Genre: House met een ziel (soul dus). Zowel een witte als een zwarte ziel trouwens.

Bijzonderheden: Al met al is het weer geen misselijk setje geworden, verdeeld over drie cd's, allen rond de 75 minuten lang, met in totaal maar liefst 42 nummers. Alleen in een gemixte versie verkrijgbaar, want er staan nogal wat primeurtjes op, en dat zou de verdere kooplust natuurlijk kunnen temperen.

Al met al is het weer geen misselijk setje geworden, verdeeld over drie cd's, allen rond de 75 minuten lang, met in totaal maar liefst 42 nummers.Om het overzicht te bewaren heeft Defected het alvast handig voor je in drie categorieën voor je gesplitst. Allereerst is er de Sunset-cd. Gemixt door Defecteds eigen radio-dj Aaron Ross. Aaron heeft niet alleen een Bijbelse naam, naarmate zijn set vordert, zie je hem ook steeds duidelijker voor je staan met achter hem, op een felverlicht bord: 'Praise the Lord, sing Hallelujah!'. Gelukkig laat hij halverwege het vat vol euforische zang voor wat het is, en worden mooie woorden ook gecombineerd met al even fraaie klanken.

Label-eigenaar Simon Dunmore doet de Sundown mix: een lekker stel broeierige platen dat niet alleen je benen aan de gang zet, maar ook je oren een plezier doet.

De laatste van de drie cd's is gereserveerd voor Rascal Atfc. Zijn Sunrise-set is dan misschien bedoeld om het feest definitief los te laten barsten. Nuance is hem in ieder geval vreemd. Steekwoorden zijn hier: druk, Adhd, schreeuwerig en, catchy refreintjes. Muziek die de gemiddelde bezoeker van de Miami Music Conference wel trekt, zullen we maar zeggen.

Hoogtepunt: In 1 keer weer 42 recente nummers rijker, waarvan een groot deel zelfs best goed. Een mooi cd'tje om in de auto, of met wat vrienden op visite te draaien. Ze willen allemaal wel weten hoe de cd heet.

Dieptepunten: De angst voor 75 minuten evangelisatie op de eerste cd. De onverwachte zijstap naar de echt wel heel platte Fedde le Grand-remix van Martin Solveig op de tweede cd. En het schreeuwerige begin van de derde cd.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Afgezien van wat opmerkingen toch weer een mooie verzamelaar.

Oordeel zelf: luisteren naar Miami 08

Luister ook eens naar:

Azuli presents Miami

Defected in the House (Miami 2006)

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws