Mark Farina live in Tokyo (Om records)

Partyscene Redactie | 28 december 2007
music

Grandmaster M!

Intro: Al een maandje of twee uit, maar zeker in deze ‘lome’ dagen voor de jaarwisseling een leuk cd'tje om eens naar op zoek te gaan. Een houselegende uit San Fransisco, maar natuurlijk stammend uit Chicago, laat ons middels zijn set 'Live in Tokyo' meegenieten van een portie onvervalste 'jazz & disco meets some good old jackin' Chicago house'.

Genre: House.

Bijzonderheden: Voor wie nog niet zo bekend is met het fenomeen ‘Mark Farina’, zal ik proberen een tipje van de sluier op te lichten. Goed beschouwd zijn er op deze cd prettige, maar niet bijzonder veel indrukwekkende nummers te vinden. Om het nog sterker te zeggen; er stond niet één track bij de tracklisting waar ik direct naar op jacht ging. Toch beviel de cd me uiterst goed! Hoe valt dat nou weer te rijmen? Wel, daarin herken je dan een dj als Mark Farina. Een man die de mix helemaal naar zich toe trekt, die in elke tochtige hoek wel een vette groove vindt. Kortom: een man die 'muziek' ademt, een echte 'DJ'.

Mark Farina in the mix

Het zijn mannen als deze, die tussen alle slappe brooddraaiers de kar moeten trekken. Mannen die in hun mix alles geven om het evangelie van de ‘house’ te verspreiden. Die niet anders kunnen, en niets anders willen. Die met hun 4-to-the-floor-wheel-drive stevig vastzitten op het smalle pad van de 'True house music'. Wars van trends beoefenen ze het ooit zo edele vak van plaatjesdraaier. Zonder speciale software mixen ze snel door, alleen geholpen door een mengpaneel. Mark zette zijn set dan ook in 1 keer, zonder overdubs, op cd. Gretig gebruikmakend van alle op het mengpaneel beschikbare effecten, en zijn eigen voice-overs, samples en accapellas. Een levendige mix die het verschil laat horen tussen de gemiddelde dj die leuke plaatjes draait, en een speciale dj die de platen gebruikt om een mooi geheel te creëren.

Hoogtepunt: De naturelle gave om je de nummers zo eigen te maken.

Dieptepunt: Dat deze cd niet als lesmateriaal naar alle beginnende dj's opgestuurd gaat worden.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Vage nummers soms, maar een geweldige dj-mix.

Oordeel zelf: luisteren naar Mark Farina live in Tokyo

Luister ook eens naar: DJ Sneak

Mark Farina

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws