Dapayk & Padberg - Black Beauty (Mo’s Ferry)

Partyscene Redactie | 5 december 2007
music

Kritische noot voor een maf duo …

Intro: Het Duitse fotomodel Eva Padberg staat niet alleen op de catwalk haar mannetje, ook in de studio, samen met echtgenoot Niklas Worgt, weet ze van aanpakken. Regelmatig produceren de twee nieuwe dansmuziek voor het deels als netlabel opgerichte Mo’s Ferry. Afgaande op hun nieuwste album ‘Black Beauty’ is dat geen gewone dansmuziek.

Black BeautyGenre: Minimal met een electroclash-randje

Bijzonderheden: Zo vaak als bij Dapayk & Padberg hoor je technoartiesten niet meer buiten gebaande paden treden. De spontaniteit ligt er duimendik bovenop. Ze doen lekker gek, schreeuwen soms de longen uit hun lijf, en verrassen op onverwachte momenten dan tóch met een paar dansbare composities. Het is daarom verleidelijk om een album als ‘Black Beauty’ het voordeel van de twijfel te geven. Toch verdient deze samenwerking een kritische noot. Waarom? Omdat ‘Black Beauty’ eigenlijk niet zo’n opvallende plaat is. Omdat het feitelijk weinig biedt, en omdat het ondanks alle gekheid vaak wel erg saai is. Dapayk & Padberg scheppen een vreemd genoegen in het produceren van wel heel gemakkelijke muziek. Soms zelfs zo gemakkelijk dat je jezelf gaat afvragen of ze het allemaal expres doen. Oké, tracks als ‘Khes’ en ‘Doerti’ zijn best geinig: Worgt en Padberg gaan in de weer met houten spatels en kermen soms als ordinaire viswijven - echt spannend wordt het nergens. En dat terwijl de twee toch prima muziek kunnen maken. Het grote lichtpunt vinden we namelijk aan het einde van de plaat, in de vorm van het verrassend mooie ‘As You Please’. Een heuse song vol prachtige vocalen, spannende muziek en stevige hiphopritmes. Kijk, daarvan horen we graag meer op de volgende release van het duo!

Hoogtepunt: ‘As You Please’ en titeltrack ‘Black Beauty’.

Dieptepunt: Teveel eentonigheid en simplisme.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger is het nu ook weer niet, maar een geslaagde plaat kun je ‘Black Beauty’ niet noemen.

Oordeel zelf: luisteren naar Black Beauty

Luister ook eens naar: Dapayk Solo - Impulsion Parasite

Dapayk & Padberg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws