Dave DK - Lights and Colours (Moodmusic)

Partyscene Redactie | 23 november 2007
music

Typische ochtendplaat

Intro: David Krasemann, beter bekend als Dave DK, draait alweer een aantal jaartjes mee in technoland. Berlijners kennen hem vooral van zijn residenties in legendarische clubs als de oude Tresor, en de nog altijd even waanzinnige Panorama Bar. Als dj mikt hij op een smaakvolle combinatie van deephouse en minimale techno; precies zoals op zijn tweede album ‘Lights and Colours’ eigenlijk.

Toegegeven, ‘Lights and Colours’ is een plaat die in eerste instantie niet zo opvalt, zo’n album waar weinig mee aan de hand lijkt. Beter luisteren bewijst al snel het tegendeelGenre: Verfijnde mix van minimal, deephouse en een beetje elektro.

Bijzonderheden: Toegegeven, ‘Lights and Colours’ is een plaat die in eerste instantie niet zo opvalt, zo’n album waar weinig mee aan de hand lijkt. Beter luisteren bewijst al snel het tegendeel, want de kracht zit hem hier vooral in het detail en de verfijnde productie. ‘Lights and Colours’ heeft veel te bieden voor liefhebbers van geraffineerde dansmuziek. Op de beste momenten heeft het zelfs iets weg van de artistieke sound die op het Duitse label Dial verschijnt. En oké, zo mooi als bij Efdemin of Pantha du Prince wordt het nergens, maar ook bij Krasemann vind je een paar juweeltjes. Luister maar eens naar het kosmische tweeluik ‘Stargazer’ / ‘Fading Lights’, waar de ingehouden plofbasjes en dromerige synths prima samengaan met de vocalen van zangeres Ira. Bloed en bloedmooi! Zachte wiebeltracks als ‘Cinema Paraiso’ en het lekker rechtlijnige ‘Volar’ bewijzen sowieso dat Krasemann een voorkeur heeft voor afwezigheid en dromerige sferen. En daar is natuurlijk niets mis mee. Het maakt van ‘Lights and Colours’ alleen een typische ochtendplaat, één die je vooral opzet als je moegedanst thuiskomt, en fris gedoucht de slaap nog even op afstand wil houden.

 

Hoogtepunt: Sterren kijken met zangeres Ira op het kosmische tweeluik ‘Stargazer’ / ‘Fading Lights’.

Dieptepunt: Iets meer schwung had af en toe geen kwaad gekund.

Twijfelgeval aanrader of bagger? Aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Lights & Colours

Luister ook eens naar: My My - Songs For The Gentle

Dave DK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws