The Trentemoller Chronicles (Audiomatique)

Partyscene Redactie | 15 november 2007
music

De gespleten persoonlijkheid van Anders Trentemöller

Intro: Succes in de muziekwereld is maar voor weinig producers weggelegd. De weg naar eeuwige roem is lang. En als je na jarenlang zwoegen succes hebt geboekt, dan volgt er een nog zwaardere klus: dat succes vasthouden. Als je daarin slaagt, volgt er een ultieme beloning: een verzamelaar met je beste werk. Grootheden als U2, Moby en Iggy Pop deden er respectievelijk 18, 16 en 19 jaar over. Anders Trentemöller niet. Hij verzamelt vier jaar na zijn eerste single zijn beste werk. 

Genre: techno

Bijzonderheden: Verdeeld over twee cd’s komen Trentemöller's grootste wapenfeiten voorbij. Op het eerste deel haakt hij in op zijn debuutalbum ‘The Last Resort’. Je krijgt even tijd om in de muziek te komen met schitterende ambient- en Verdeeld over twee cd's laat Trentemöller horen welke tracks tot zijn grootste wapenfeiten behoren.chilloutproducties als Klodsmajor, The Forest en een live-registratie van Snowflake. Met Trentemöller’s grootste hit Moan worden de eerste voorzichtige stappen gezet richting minimal en techno. Dit resulteert in sublieme diepe en dromerige dansvloerkrakers als Kink, Gush en Physical Attraction. Het eerste deel wordt afgesloten met het poppy en ‘80’s georiënteerde Always Something Better.

De tweede cd is een bloemlezing van Trentemöller’s beste remixen. Diepgang wordt opzij gezet en het vizier gericht op pop en rock. Nu ligt dit ook voor de hand met remixen van The Knife en The Blacksmoke Organisation. Het partygehalte is hoog, zeker als Robyn en Sharon Philips ten tonele verschijnen. Met een kundige mix van hiphop, rock en techno krijgt de Deense producer ook de vrouwen op de dansvloer. Het feest is compleet met een remix van rave anthem Go van Moby. Luisterend naar cd 2 ontgaat je niet de conclusie dat het allemaal een tikkeltje 'over the top' is. De climaxen slaan je namelijk om de oren. Commercieel wellicht meer verantwoord, maar de liefhebber van wat meer diepgaande elektronische muziek smult van cd 1, waar subtiliteit en muzikaliteit centraal staan.

Hoogtepunt: Cd 1 en de remix van Les Djinns van Djuma Soundsystem.

Dieptepunt: Er staan wat mindere producties op cd 2, maar of dat nu echte dieptepunten zijn?

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader!

Oordeel zelf: luisteren naar The Trentemoller Chronicles

Luister ook eens naar: Trentemöller - The Last Resort

L2P-recensie The Last Resort

L2P-interview Trentemøller

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws